Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zlatica Kušnírová: Od začiatku som hovorila, že je to politická vražda, mali ma za blázna

.michal Oláh .rozhovory

Zlatica Kušnírová hovorí o zverejnených správach Mariana Kočnera aj o pokroku vo vyšetrovaní. Za vraždu jej dcéry a snúbenca je podľa nej jednoznačne zodpovedný Marian Kočner.

Zlatica Kušnírová: Od začiatku som hovorila, že je to politická vražda, mali ma za blázna SITA/Branislav Bibel

novinári boli sledovaní a robili o nich rôzne rodinné diagramy. Nebál sa snúbenec vašej dcéry tohto prenasledovania a vedel o tom? Hovorili ste o tom niekedy spolu?

Hovorili a apelovali sme aj na dcéru, ale oni nám stále tvrdili, že sa im nemá čo stať, že sme na Slovensku, a nie v Amerike. Tvrdil, že maximálne trestné oznámenie, ale on sa vždy smial, že to má trikrát overené, nebojí sa toho a že mu nemôžu nič urobiť, lebo on si to vie vždy zastať. Oni nepočítali, že dôjde až k niečomu takému, ako došlo.

s odstupom času koho považujete za hlavného zodpovedného z vraždy vašej dcéry a jej snúbenca?

Kočner a spol. Ja som to tvrdila od prvej minúty, že on tam nebol sám. To bola politická vražda a ja som to hovorila hneď v tú noc, ako sa to stalo, keď som vypovedala na NAKA, že to je politická vražda. Vtedy si každý myslel, že blúznim. Ale ja som to tak jednoducho cítila a ako viete, možno niekto povie, že naozaj nie som pri zmysloch, ale vždy so všetkým mám pravdu. Ako aj s časom smrti, tam sa ešte aj Kočner z toho vysmieval, tak aj so všetkým. Aj  pri rekonštrukcii vraždy som od prvej minúty tvrdila, že bol Janko prvý a Maťka druhá a že bol v letnej kuchyni. 

Všetci tvrdili, že to tak nemôže byť a že to hovoria aj stopy DNA, ale nakoniec sa to potvrdilo. Vždy to tak mám. Ja sa takto s nimi rozprávam, modlím sa a pýtam sa ich, či robím veci správne a že keď nie, nech mi dajú echo alebo vnútorné cítenie, či som na správnej ceste a či robím veci dobre, alebo nie. 

čo vám za ten jeden a pol roka najviac pomohlo zmieriť sa s touto vraždou?

Ja som sa s tým nezmierila ani sa s tým nikdy nezmierim. Naučila som sa s tým jednoducho žiť. Inú možnosť nemáme, lebo inak by sa človek z toho zbláznil. Ešte len teraz sa začnú veci diať, ako sa to bude hýbať ku koncu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite