Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bihariová o tom, či nahradí Trubana na čele Progresívneho Slovenska (rozhovor)

.matúš Dávid .rozhovory

„Stratégia, ktorú Michal Truban predniesol v čase, keď kandidoval na predsedu, nebola vzdialená od toho, čo by som chcela strane priniesť ja,“ hovorí podpredsedníčka hnutia Progresívne Slovensko (PS) Irena Bihariová s tým, že aj z členskej základne zaznievali hlasy, ktoré chceli za predsedníčku ju.

Bihariová o tom, či nahradí Trubana na čele Progresívneho Slovenska (rozhovor) Branislav Bibel/SITA 8. máj 2019 Bratislava, Slovensko: Podpredsedníčka Progresívneho Slovenska (PS) Irena Bihariová (druhá sprava) po voľbe nových funkcionárov hnutia.

médiá a politici v týchto dňoch riešia minulosť predsedu strany Progresívne Slovensko (PS) a lídra volebnej koalície PS/Spolu Michala Trubana. Ide o jeho skúsenosti s drogami. Po prvom zverejnenom zostrihu z jeho diskusie so študentmi, v ktorej spomínal aj drogy, hovoril v jednotnom čísle o jointe (teda marihuanovej cigarete) na vysokej škole. Približne po týždni priznal, že marihuanu fajčil viackrát a vyskúšal aj LSD. To znamená, že nehovoril pravdu. Čo si o tom myslíte?

Vo vnútri strany sme na to reagovali veľmi citlivo, ale nie až tak na to, čo sa vlastne stalo, teda to meritum veci. Povedzme si úprimne, priznať sa k tomu, že som mal v mladosti osem či deväť alebo niekoľko jointov a skúsil som LSD, podľa mňa nie je najväčšia blamáž tejto krajiny.

Obzvlášť, keď si spomenieme, akými hroznými a drastickými kauzami, a to nechcem vyznieť pateticky, táto krajina trpí, no my sa dokážeme desať dní venovať tomu, že koľko mal Truban „v roku Pána“ jointov.

to však nie je podstata celého problému.

Iste. To, kde sme boli v rámci strany kritickí a snažili sme sa to pochopiť bolo to, že na prvú spontánnu otázku Michal Truban odpovedal trochu vyplašene, povedzme si to na rovinu, a o týždeň predstúpil pred nás a povedal nám:

„Áno, uvedomujem si, že táto pravda môže mať až demolačný účinok na našu stranu a koalíciu, ale ja s tým nedokážem žiť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite