Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Veronika Remišová: Kiska mi sľúbil len tvrdú prácu

.michal Magušin .rozhovory

Prečo odišla od Igora Matoviča? V čom vidí plusy a mínusy strany Andreja Kisku a čo v nej chce robiť? A ako sa zmenila za tri a pol roka v politike? Veronika Remišová.

 Veronika Remišová: Kiska mi sľúbil len tvrdú prácu

veronika Remišová, nová posila strany Za ľudí, hovorí:

  • prečo odišla od Matoviča, čo si o ňom myslí a či nebola pri kandidovaní za OĽaNO naivná
  • čo ju presvedčilo pridať sa ku Kiskovi a čo jej exprezident sľúbil
  • či by zrušila vlaky a obedy zadarmo
  • ako vníma Kiskove slová o registrovaných partnerstvách
  • ako chce meniť prokuratúru a políciu a ako ju zmenila politika

reakcie bývalých kolegov na váš odchod boli rôzne, ale jedna z nich, ktorú sformuloval poslanec Gábor Grendel, sa zdá byť hlboko pravdivá. Ten napísal, že Igor Matovič sa za celé roky v politike nezmenil, je to ten istý človek, akým bol pred ôsmimi rokmi. Matovič je ten istý človek, ako človek, ktorý posielal Františka Mikloška, Petra Zajaca a Vladimíra Palka na detektor lži. Ten istý Matovič, ktorý si nahral Radoslava Procházku. Nebolo naivné očakávať, že Matovič sa bude správať inak? Nebolo predvídateľné, že vaše pôsobenie v OĽaNO skončí tak, ako sa skončilo?

Ale ja mám výhrady najmä k spôsobu politiky. Čakala som, že sa začne, nechcem použiť to slovo, ale možno v tomto kontexte aj sedí, štandardizovať. Keď som išla na kandidátku, tak som si napríklad nevedela predstaviť, že to bude bez programu, že budeme kandidovať bez seriózneho politického programu. Preto sme v spolupráci so stranou Nova a s Marcelom Klimekom na programe pracovali a v roku 2016 sme mali seriózne pripravený program. Očakávala som, že OĽaNO začne budovať silné regionálne štruktúry, veľa sa o tom v rámci hnutia diskutovalo, boli aj plány, hoci sa nikdy nezrealizovali.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite