Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Niektorí vodiči nervózni zo zápchy na cestách dokážu volať políciu, hovorí odborník na bezpečnosť Martin Královič

.veronika Verešová .rozhovory

Martin Královič z agentúry PS Events odhaduje, že na štvrtkovom pochode iniciatívy Za slušné Slovensko bude približne 15-tisíc ľudí. Ako sú pripravení aj na prítomnosť farmárov?

Niektorí vodiči nervózni zo zápchy na cestách dokážu volať políciu, hovorí odborník na bezpečnosť Martin Královič Archív M.K.

prečo ste boli prizvaní práve vy na kontrolu aktuálnej bratislavskej dopravnej situácie?

Vec sa má tak, že my ako PS Events sa  nevenujeme celkom doprave. Avšak ako jediní na Slovensku disponujeme mobilným control roomom. Je to mobilné operačné stredisko, ktoré vieme veľmi rýchlo nasadiť, rozložiť, pripojiť a zbaliť. Je to unikát na Slovensku. Inšpirovali sme sa zahraničím, hlavne Veľkou Britániou. Prioritne sme ho zriadili kvôli tomu, aby sme vedeli zvyšovať bezpečnosť eventov. Keďže sme s Krajským riaditeľstvom policajného zboru v Bratislave už niekoľkokrát spolupracovali na rôznych zhromaždeniach, či už to bolo Za Slušné Slovensko, Biela noc v Bratislave alebo rôzne náboženské zhromaždenia, požiadali nás, aby sme nasadili náš kamerový systém v Bratislave v súvislosti s dopravnými obmedzeniami, ktoré teraz prebiehajú. Dostali sme na to desať dní, počas ktorých sme nainštalovali v okolí Bratislavy 15 dopravných bezpečnostných kamier a signál z týchto kamier sme vyviedli na dopravnú riadiacu ústredňu policajného zboru. Plus sme zriadili celé mobilné operačné stredisko na Magistráte. Tam máme vždy aspoň jedného kamerového operátora. Okrem toho sme zabezpečili call centrum.

prečo je dôležité mať v takejto situácii call centrum?

Polícia identifikovala riziko, že ak nebude špeciálna linka venujúca sa dopravnej situácii, 158 bude preťažená. Hovory by mohli prepadávať do ostatných krajov na Slovensku a riskovali by sme ohrozenie života zdravia, a majetku ľudí. Nedovolali by sa tí, čo to skutočne potrebujú. Slovenská mentalita je totiž taká, že keď niekto stojí v zápche a je nervózny, určitý typ vodičov zavolá na 158 a začne nadávať. Naša linka je aj na takéto hovory pripravená. Funguje od šiestej ráno do desiatej večer každý pracovný deň.

PS Events pomáha aj pri bezpečnosti na najväčšom slovenskom festivale Pohoda.Archív M.K.PS Events pomáha aj pri bezpečnosti na najväčšom slovenskom festivale Pohoda.

koľko hovorov ste už dostali?

Včera prišlo 99 hovorov. Toto číslo hovorí o tom, že kampaň o infolinke bola dosť úspešná. Ľudia vedia, kam volať. Včera bol nárast hovorov na 158 iba o nejakých 33 a iba asi dva sa týkali konkrétnej dopravnej situácie. Vyzerá, že naozaj pomáhame odťažiť 158.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite