Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Má 26 rokov a je novým starostom obce pri Košiciach: Pýtali sa ma, čo tu ten zasran chce

.denisa Gdovinová .rozhovory

V Čečejovciach si zvolili mladého starostu Lukáša Macáka, ktorý kandidoval za poslanca už v osemnástich. Vytvoril Plán Čečejovce, chce vybudovať obecný podnik a „starostovské soboty". Ale priznáva, že si ešte musí získať u starších ľudí autoritu.

Má 26 rokov a je novým starostom obce pri Košiciach: Pýtali sa ma, čo tu ten zasran chce Archív Lukáša Macáka

patríte medzi najmladších starostov na Slovensku. Poznáte v okolí ľudí vo svojom veku, ktorí sa angažujú v komunálnej politike? 

Ani nie, ľudí v mojom veku príliš nezaujíma komunálna politika. Aj keď po týchto voľbách sa veľa hovorí o tom, že mladí ľudia sa dostali do funkcií. Ľudia v mojom veku však majú stále veľa prekážok. Zdá sa mi, že starší ľudia nemusia vynaložiť až takú námahu a úsilie, aby boli zvolení. 

čo tým myslíte? 

Vidím to sám na sebe. Kandidátov v zrelšom veku, ktorí už majú niečo za sebou, ľudia vnímajú úplne inak. Ale mladých kandidátov hádžu do jedného vreca s ostatnými mladými ľuďmi a hovoria si: nemá skúsenosti, nerozumie sa tomu, nevie, čo chce. Musel som ľuďom dokázať, že sa líšim od obrazu mladého človeka, ktorý majú v hlavách. Rozumiem sa komunálnej politike, veľa som študoval a čítal, a za tie roky som pre obec spravil veľa aktivít. 

 

Celý rozhovor si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite