Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Guláš spája ľudí a dobro tiež

.marian Jaslovský .reportáže

Nikita Slovák je režisér a publicista, známych zo svojich aktivistických vystúpení a prejavov. Tieto situácie sa neuskutočnujú za okolností, ktoré by žičili pohode a dobrej nálade. Možno preto pocítil potrebu zorganizovať niečo iné. Prebehlo to cez víkend na známom bratislavskom trhovisku na Miletičovej ulici a volalo sa to Majstrovstvá Slovenska vo varení gulášu.

Guláš spája ľudí a dobro tiež

išlo o benefičnú akciu pre dievčatko, postihnuté dievčatko, Kamilku, ktorá je po detskej mozgovej obrne – na elektrické vozidlo. „K tomuto príbehu sme sa dostali náhodou,“ hovorí Nikita. Dievčatko sme videli, žiaľ, nemohla prísť, pretože bola po operácii.“

Súťažiaci dostali suroviny od sponzora, prišli na vlastné náklady a všetky vyzbierané peniaze odovzdali Kamilkiným rodičom. Súťažilo 10 družstiev, každé minimálne trojčlenné.

Porcia guláša stála od dvoch eur vyššie, čo bolo férové aj pre menej solventných návštevníkov.  

„Každá snaha pomáhať a robiť niečo dobré trochu zatlačí do pozadia nenávistné prostredie, v ktorom sa pohybujeme, atmosféru súvisiacu s vojnou, nedávnym covidom,“ hovorí Nikita. „S niekoľkými priateľmi sa snažíme hľadať v ľuďoch to dobré. Každé svetielko môže pomôcť rozptýliť temnotu.“ 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite