Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Policajná kontrola česko-slovenskej hranice je (stále) nezmyselná

.michal Oláh .reportáže

Štátne hranice medzi Slovenskou a Českou republikou sú naďalej neustále kontrolované českými bezpečnostnými zložkami, ktoré sa snažia zachytiť vojnových utečencov zo Sýrie smerujúcich za lepším životom hlavne do Nemecka. Opakovane som tiež bol na hraniciach v tieto dni svedkom odstaveného ukrajinského auta, ktoré bolo kontrolované precíznejšie, ako autá občanov EÚ.

Policajná kontrola česko-slovenskej hranice je (stále) nezmyselná Michal Oláh Hraničný priechod zo Skalice do ČR, na ktorom je políciou ČR kontrolované každé osadenstvo každého auta, ktoré vchádza do krajiny.

minulý týždeň v čase od 2. do 8. januára sa pritom objavilo podľa miestnych humanitárnych pracovníkov v Kútoch a okolí len osemnásť ľudí na úteku zo Sýrie, a od 9. januára dodnes štyria... Ponuku ubytovania v utečeneckom tábore v Rohovciach odmietajú, na Slovensku nikto z nich zostať nechce. Pri našej dnešnej návšteve železničnej stanice v Kútoch nebol na mieste ani jeden človek na úteku.

Napriek masívnej policajnej kontrole hraníc trvá utečencom cesta zo Slovenska do Nemecka (podľa ich svedectiev) jeden až tri dni. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite