Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Reportáž z Plaveckého Štvrtka: Ďalšiu „osadu“ by opáskovať nemali. Uvidíme, či zvíťazí strach alebo zdravý rozum

.michal Oláh .reportáže

Sobota dopoludnia, Plavecký štvrtok. Znepriatelené rodiny Malačanov, Bučanských a Miklušárovcov museli kvôli sporom otestovať samostatne. „Je to prevencia konfliktov, aby sa medzi sebou nepobili,“ vysvetľuje miestny komunitný sociálny pracovník Tomáš.

Reportáž z Plaveckého Štvrtka: Ďalšiu „osadu“ by opáskovať nemali. Uvidíme, či zvíťazí strach alebo zdravý rozum Peter Šajbidor Komunitný sociálny pracovník Tomáš čaká v centre Francesco na ďalších záujemcov o testovanie.

plošné testovanie najväčšej ucelenej marginalizovanej rómskej komunity na západnom Slovensku prebehlo dnes doobeda pre podozrenie z rýchleho komunitného šírenia koronavírusu. 

Kvôli rozhádaným rodinám museli zdravotníci testovať na troch miestach. V komunitnom centre Armády spásy, Človeka v ohrození a Francesco. Logistiku zabezpečil starosta. Z neďalekých áut dohliadali na bezproblémový priebeh policajti v čiernych uniformách a vojaci v maskáčoch s modrým označením príslušnosti k jednotke na rukáve. 

Pomôcť s testovaním prišla aj riaditeľka miestnej základnej školy Mariana Korbelová s farárom z Plaveckého Štvrtka Jánom Sitárom. „Miestnych upokojí, keď vidia známe tváre, je to pre ich dobro, ale na kameru vám bez povolenia biskupa nič povedať nemôžem,“ vysvetľuje kňaz v bielom ochrannom overale. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite