Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Uhladení ľudáci. Reportáž z Ružomberka (+ video)

.anton Vydra .boris Németh .reportáže

Videl som tých, čo si prišli uctiť vznik slovenskej samostatnosti. Počul som ich spievať, rečniť, recitovať, tlieskať. Skúmal som ich tváre, gestá a prežívanie slávnostného aktu.

Uhladení ľudáci. Reportáž z Ružomberka (+ video) Boris Németh

podujatie S úctou k dejinám, ktoré organizuje občianske združenie Múzeum ozbrojených zložiek SR 1939 – 1945, sa malo pôvodne konať v ružomberskom Dome kultúry Andreja Hlinku. Po protestoch verejnosti sa ružomberský primátor Igor Čombor rozhodol prenájom priestorov Kultúrneho domu na toto podujatie zrušiť. A tak sa oslávenci osemdesiatin slovenského štátu presunuli do hotela Kultúra, kde si prenajali sálu na prvom poschodí a mohli sa tam nerušene venovať tomu, čo nazvali akadémiou k vzniku slovenskej samostatnosti.

Boris Németh

Na podujatie mal prísť aj Marian Kotleba, no ospravedlnil sa. Vraj musel ostať na zasadaní akéhosi výboru. Prišli však iní: prezidentský kandidát Róbert Švec, poslanci Národnej rady za ĽSNS Peter Krupa (to je ten, ktorému zakázali nosiť do parlamentu zbraň) a Rastislav Schlosár, Miroslav Vetrík z novovzniknutej kresťanskej strany KDŽP, kňaz Ján Košiar či historici Ivan Mrva a Martin Lacko a ďalší. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite