Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Grantová výzva Školy na zelenú. dm poskytla príspevok na fotovoltické panely v sume takmer 83 000 eur

.sponzorované .promotion

Začiatkom tohto roka vyhlásila spoločnosť dm drogerie markt prostredníctvom svojho nadačného fondu vedeného v Nadácii Pontis grantový program Školy na zelenú, čím sa rozhodla podporiť projekt inovatívneho využívania energetických zdrojov. V rámci tohto programu tak venovala vybraným školám finančný príspevok určený na inštaláciu fotovoltických panelov, ktoré im pomôžu fungovať udržateľnejšie a zároveň znižovať náklady na energie. Ten činil 5 percent z celkového denného obratu realizovaného v e-shope mojadm.sk a vo všetkých predajniach dm počas iniciatívy Giving Friday vyhlásenej v novembri 2022, do ktorej zákazníci prostredníctvom svojich nákupov venovali 59 861 eur. Túto sumu sa dm rozhodla navýšiť až na 82 843 eur a podporiť tak tri projekty – po jednom na západe, v strede a na východe Slovenska.

Grantová výzva Školy na zelenú. dm poskytla príspevok na fotovoltické panely v sume takmer 83 000 eur

podporené boli školské zariadenia na západe, v strede a na východe Slovenska, a to Základná škola v Marhani sumou 40 831 eur, Materská škola na Ulici Komenského v Seredi sumou 23 208 eur a Základná škola s materskou školou v Lokci sumou 18 804 eur. Grantová výzva bola financovaná prostredníctvom Nadačného fondu dm drogerie markt, vedeného v Nadácii Pontis.

„Budovanie partnerstva aj na tejto úrovni je pre nás veľmi dôležité, pretože chceme byť v oblasti sociálnej zodpovednosti príkladom aj pre iné spoločnosti. V dm sú totiž vzdelávanie a životné prostredie dôležitými témami, a preto sa už dlhé roky v rámci konkrétnych projektov a dobrovoľníckych aktivít zameriavame na podporu týchto oblastí a vzájomne ich prepájame – či už v rámci našich projektov, alebo dobrovoľníckej činnosti,“ povedala Zuzana Vinklerová, prokuristka spoločnosti dm drogerie markt.

Riaditeľ Základnej školy s materskou školou v Lokci Ivan Dudáš: „Sme nesmierne radi, že vďaka spoločnosti dm budeme môcť prispieť k ochrane životného prostredia aj v našej škole. Finančné prostriedky vo výške 18 804 eur, ktoré získame vďaka spoločnosti dm drogerie markt, budú použité na využívanie obnoviteľných zdrojov energie v podobe fotovoltických panelov a na výchovu detí k ich využívaniu v základnej škole Lokca. Škola tak reálne zníži spotrebu elektrickej energie od centrálneho dodávateľa o jednu štvrtinu, pretože bude schopná vyrobiť si toto množstvo elektrickej energie úplne sama prostredníctvom slnečného žiarenia. Zároveň žiaci získajú reálnu predstavu o tom, ako fungujú zariadenia na využívanie obnoviteľných zdrojov energie.“

dm chce týmto programom podporiť inovatívne využívanie zdrojov na prevádzku školských zariadení, a preto sa rozhodla uhradiť priame náklady spojené s projekčnými prácami, materiálom a inštaláciou fotovoltického diela. Súčasťou výzvy bolo okrem návrhu realizácie fotovoltického diela aj zakomponovanie témy obnoviteľných zdrojov energie či šetrenia zdrojmi do vzdelávacieho procesu, čím chce podporiť vzdelávanie zamerané na šetrenie zdrojmi a udržateľné formy energie. 

dm {SPOLOČNE} 

Vo svojej najväčšej iniciatíve pod názvom dm {spoločne} pokračuje spoločnosť dm drogerie markt už ôsmy rok. Prostredníctvom nej spolupracovníci a zákazníci dm spoločne podporujú výnimočné projekty a aktivity, čím nielenže šíria myšlienky dobrovoľníctva, ale zároveň pomáhajú zvyšovať záujem o filantropické aktivity a dobrovoľnícku prácu na Slovensku.

Viac informácií o výzve a programe nájdete na stránke www.dm-spolocne.sk.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite