Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tepláreň Nahlas mieri opäť do Detvy

.sponzorované .promotion

Nasledujúca zo série diskusií Tepláreň Nahlas sa uskutoční v piatok 24. marca o 18:00 v Pivnici pri studni v Detve. Diskutovať sa bude na tému “Slovensko pre všetkých?“. Po diskusii odohrá koncert punková úderka RozpoR, malokarpatská antišportová legenda Vydrapená Bužírka Punk System a DJka TRANSmisia.

Tepláreň Nahlas mieri opäť do Detvy

Teplaréň Nahlas sa do Detvy vracia po decembrovej diskusii a koncertoch. Uskutoční sa opäť v Pivnici pri studni, v priestore, ktorý sa prihlásil do iniciatívy Slovenská Tepláreň a chce tak zlepšiť vnímanie témy LGBTI+ v regióne, ktorý je výrazne poznačený extrémizmom.

Na tému “Slovensko pre všetkých?“ budú diskutovať fotograf a grafik z Detvy, otec transrodového syna Gabriela, ktorý si vzal život a autor stránky Svet podľa Gabriela Waldemar Švábenský, bratislavská transrodová DJka TRANSmisia, dlhoročná spolupracovníčka Pohody, kurátorka Visual stageu, autorka nápadu Teplárne Nahlas a skvelá vizuálna umelkyňa a aktivistka Ilona Németh a šéfka Centra právnej pomoci, bývalá šéfka Ligy za ľudské práva, vynikajúca právnička a aktivistka Zuzana Števulová. Moderátorkou večera bude Zuzana Wienk.

Po diskusii zahrá štvorčlenná punková úderka RozpoR z Bratislavy, ktorá je známa svojím nekompromisným antifašistickým postojom. Vystúpi aj malokarpatská antišportová legenda Vydrapená Bužírka Punk System a večer svojím setom ukončí DJka TRANSmisia, ktorá otvárala Slovenskú Tepláreň.

Vstup na celé podujatie bude pre verejnosť voľný a zároveň bude diskusia pre všetkých streamovaná cez facebookovské stránky organizátorov.

Tepláreň Nahlas je sériou verejných diskusií na tému LGBTI+, ktoré sa konajú na rôznych miestach po celom Slovensku. Zámerom je otvoriť systematickú verejnú diskusiu, ale aj vytvoriť inšpiratívne a podnetné zázemie pre postupné scitlivovanie sa slovenskej spoločnosti voči LGBTI+ komunite a ďalším menšinám.

Organizátori diskusie Tepláreň Nahlas v Detve sú Festival Pohoda, Pohoda Visual Stage, Vysoká škola výtvarných umení v Bratislave, Inštitút Mateja Bela, Nová Cvernovka, Denník N a Pivnica pri studni. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite