Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako sa správne starať o školskú tašku

.sponzorované .promotion

Starostlivosť a údržba školskej tašky alebo aktovky nie je žiadna veľká vec. Školská taška sa odporúča čistiť mydlovou vodou.

Ako sa správne starať o školskú tašku

Najlepšie výsledky dosiahnete keď použijete handričku alebo kefku. Po dôkladnom očistení nechajte vodu voľne odkvapkať a pomaly sušte na vzduchu, nie v sušičke.

topgal.sk

Pranie v práčke

Školské tašky alebo školské aktovky neodporúčame prať v práčke. Mohlo by totiž počas prania dojsť k poškodeniu potlače, reflexných prvkov alebo konštrukcie.

Ak sa predsa len rozhodnete pre túto možnosť, vložte ju do práčky na najšetrnejší program bez žmýkania a taška „prežije“. Myslite na to, že je potrebné odstrániť hliníkový rám zo zadnej časti tašky a všetko, čo do nej nepatrí. V prípade ak máte doma dostatočne veľké ochranné vrecko na pranie jemnej bielizne vložte do neho školskú tašku.

Nielen školské tašky Topgal pre prvákov je vhodné ošetriť impregnačným sprejom. Predĺžite tým ich životnosť a vodeodolnosť. Ak tašku dlhšie nepoužívate, napríklad počas prázdnin, uložte ju na suchom a tmavom mieste. Zabránite tým vyblednutiu farieb a tým predĺžite jej morálnu životnosť. Jednoducho povedané bude dlhšie ako nová. :)

Ak ste v školskej taške našli nejaký „poklad“, ktorý zanechal citeľnú pachovú stopu, určite by ste ju mali najprv skúsiť vyčistiť mydlovou vodou. Použite už spomínanú handričku alebo kefku ktorá nemá príliš tvrdé štetiny. 

topgal.sk

Ak to nepomôže a zápach pretrváva aj po vysušení, odporúčame vyskúšať niektorú z babských rád. Napríklad použiť vodu a ocot alebo jedlú sódu ktorou postihnuté miesto posypete a necháte pôsobiť. Samozrejme, môžete skúsiť použiť aj špeciálne odstraňovače zápachu z textílií. Odporúčame však aby ste ich najprv odskúšali na malej časti tkaniny školskej tašky a zistili, či nespôsobía škvrny. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.posledné
.neprehliadnite