Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Doma dobre podporí ľudí bez domova a pomôže s „adopciou postelí“

.sponzorované .promotion

Aj tento rok organizuje festival Pohoda spolu s neziskovou organizáciou Depaul Slovensko charitatívne podujatie Doma dobre. Cieľom je pomôcť ľuďom bez domova, šíriť osvetu a upozorniť spoločnosť na skutočné problémy ľudí bez domova, pre ktorých je zima kritickým obdobím. Podujatie Doma dobre zároveň podporuje výzvu „Adoptuj si posteľ“, za ktorou stojí Depaul Slovensko.

Doma dobre podporí ľudí bez domova a pomôže  s „adopciou postelí“

Akcia Doma dobre sa uskutoční v nedeľu 11. decembra od 13.00 do 17.00 hod. priamo v Nocľahárni sv. Vincenta de Paul na Ivánskej ceste 32 v Bratislave. Podujatie svojím hudobným vystúpením prídu podporiť Gleb, Meowlau X Val a folklórna skupina Šukovci. Súčasťou podujatia bude aj diskusia na tému O bytoch a ľuďoch. Pozvanie prijali pracovníčka pre bytové otázky Dominika Köhler, terénny sociálny pracovník Ján Mock a moderovať bude redaktor týždenníka .týždeň Michal Oláh.

Vstup na podujatie je pre verejnosť voľný, návštevníci ale budú môcť podporiť zbierku určenú na pomoc ľuďom bez domova. Podporiť Nocľaháreň Depaul je možné aj zaslaním prázdnej SMS na číslo 827 (pomoc v hodnote 3€) alebo „adoptovaním si postele“. Viac o práci a pomoci ľuďom bez domova sa dozviete na webe depaul.sk a adoptujsipostel.sk.

Koncerty aj diskusia podujatia Doma dobre bude zároveň naživo streamovaná na FB stránkach festivalu Pohoda, Depaul Slovensko, Denníka N, .týždňa a portálu aktuality.sk.

čo znamená adopcia postele?

Ročne sa na zariadenia organizácie Depaul Slovensko obráti viac ako dvetisíc ľudí v núdzi. Poskytujú im teplé jedlo, ošatenie, sociálne poradenstvo, bezpečie postele a to najdôležitejšie – pomocnú ruku a prijatie od pracovníkov organizácie Depaul. Pre organizáciu Depaul je však zima finančne veľmi náročná. „Adopciou postele“ formou pravidelného daru tak podporovatelia pomôžu organizácii Depaul byť oporou pre každého, kto sa na nich obráti.

prečo si ľudia bez domova zaslúžia našu pomoc?

Ľudia bez domova sú ako my. Mnohí stratili zamestnanie, milovanú osobu alebo trpia vážnou chorobou. Depaul Slovensko je nezisková organizácia, ktorá sa snaží pomáhať všetkým, ktorí zostali na ulici. Pretože ulica nie je a pre nikoho nemôže byť domov.

ako sa dostať na podujatie doma dobre

K areálu sa dá dostať autom alebo taxíkom priamo na adresu Ivanská cesta 32, Bratislava. Využiť sa dá aj MHD – pri cestovaní autobusmi 69 a 96 smerom na letisko vystúpiť na zastávke Fafruny (na znamenie), z ktorej je to cca 10 minút pešo cez nadjazd.

Podujatie Doma dobre podporili: Bratislavský samosprávny kraj, Nadácia mesta Bratislavy, KIA Motors Slovakia, JCDecaux, Rádio_FM, Denník N, aktuality.sk, .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite