Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Spoločná oslava Nežnej revolúcie a odsúdenie násilia

.sponzorované .promotion

Už zajtra sa v centre Bratislavy spoja štyri kultúrne a spoločenské podujatia do jedného celku, aby spoločne oslávili výročie Nežnej revolúcie. Pod hlavičkou Festivalu proti násiliu sa vo štvrtok 17. novembra uskutočnia Koncert pre všímavých, Biela vrana, Stredoeurópske fórum i koncerty v klube Fuga, ktoré spája spoločná myšlienka – okrem odkazu Nežnej revolúcie sa chcú spoločne postaviť proti prejavom neznášanlivosti a násiliu, ktoré je ich dôsledkom.

Spoločná oslava Nežnej revolúcie a odsúdenie násilia

KONCERT PRE VŠÍMAVÝCH (NÁMESTIE SNP OD 17.00)

Koncert pre všímavých vznikol ako spoločný projekt festivalov Pohoda a Konvergencie. Koncert otvorí Slovenský komorný orchester, s ktorým zaspievajú Jana Kirschner a Michal Kaščák. Michal sa predstaví aj s kapelou Bez ladu a skladu a Drť, ku ktorej sa tentokrát pripojí Fedor Gál. Zahrajú aj Chalani z chatrče a kapely Neha!, Rozpor a Para. Zaujímavé kolaborácie ponúknu Vec, Tono S a Zuzana Mikulcová, či spojenie slovenského a maďarského folklóru v rámci vystúpenia kapiel Muzička a Varjos. Zastúpenie bude mať aj židovská menšina v podaní projektu Chasidské piesne a rusínsku kultúru na koncerte zastúpi Štefan Štec. Záver koncertu bude patriť súčasnejším žánrom, keď zahrajú B-Complex a ukrajinská speváčka a rapperka Alina Pash. Koncert pre všímavých bude naživo streamovaný aj na FB a YT stránkach Festivalu Pohoda.

STREDOEURÓPSKE FÓRUM (STARÁ TRŽNICA OD 15:30)

Stredoeurópske Fórum je medzinárodné podujatie organizované neziskovou organizáciou Projekt Fórum a Nadáciou Milana Simečku. Cieľom je propagovať hodnoty demokracie, ľudských práv, tolerancie a solidarity. V debate s názvom „Sme ako oni?” o ľudskej dôstojnosti, o strate rozumu a strate citu, o Ukrajine, ale aj o Československu sa stretnú Martin Putna, Oksana Zabužko a ďalší výnimoční hostia.

15. ROČNÍK OCENENIA BIELA VRANA (SND OD 20:00)

Už pätnástykrát udelia ocenenie Biela vrana za občiansku statočnosť – tentokrát pod titulom „Obstáť v historických chvíľach“. Ocenenie odovzdajú Bystriny v spolupráci so SND v Sále opery a baletu 17. novembra 2022 o 20.00. Moderátori Juraj Kemka a Martin Staňo okrem laureátov ocenenia privítajú na pódiu aj viacerých účinkujúcich – Janu Kirschner, Valeriiu Kuts, Annu Makarovu, Annu Prokopenko, Olenu Chuyko a Lernika Khachatriana.

FUGA: DRŤ + FEDOR GÁL, VOVK (UA), STONED JESUS (UA) – OD 19:30

Paralelne s Bielou vranou bude program v bratislavskom klube FUGA. Vystúpi alternatívna kapela Drť s Fedorom Gálom, postematalové ukrajinské zoskupenie VOVK a program zavŕši legendárne ukrajinské trio STONED JESUS.

Festival proti násiliu organizujú festivaly Pohoda a Konvergencie, Biela vrana, Stredoeurópske fórum, Bystriny, SND, BKIS, Fuga. Podujatie podporila Nadácia mesta Bratislavy, Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku a mediálni partneri Aktuality.sk, RTVS, Rádio_FM a Citylife. Festival získal grant z Islandu, Lichtenštajnska a Nórska prostredníctvom Grantov EHP v rámci projektu Keeping up the Freedom. Projekt bol spolufinancovaný z prostriedkov štátneho rozpočtu Slovenskej republiky www.eegrants.sk

FB event Festival proti násiliu: https://fb.me/e/2GS1vMHEq

FB event Koncert pre všímavých: https://fb.me/e/5hfhU3td2

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite