Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zápis do zoznamu hospodárskych subjektov

.sponzorované .promotion

Zápis do zoznamu hospodárskych subjektov uľahčí účasť na verejných obstarávaniach. Vďaka zápisu nemusí účastník verejného obstarávania preukazovať splnenie podmienok pri každej verejnej súťaži. Zápisom tiež splní podmienku obchodovania na Elektronickom trhovisku.

Zápis do zoznamu hospodárskych subjektov

je potrebné spĺňať podmienku bezúhonnosti

Verejného obstarávania sa môže zúčastniť len ten, ak nebol on, ani jeho štatutárny orgán, ani člen štatutárneho orgánu, ani člen dozorného orgánu, ani prokurista právoplatne odsúdený za trestný čin korupcie, trestný čin poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev, trestný čin legalizácie príjmu z trestnej činnosti, trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, trestný čin založenia, zosnovania alebo podporovania teroristickej skupiny, trestný čin terorizmu a niektorých foriem účasti na terorizme, trestný čin obchodovania s ľuďmi, trestný čin, ktorého skutková podstata súvisí s podnikaním alebo trestný čin machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe.

problémom pri zápise môžu byť aj iné dôvody

Do zoznamu hospodárskych subjektov spoločnosť alebo živnostníka nezapíšu ak má evidované nedoplatky na poistnom na sociálne poistenie, alebo zdravotná poisťovňa eviduje voči nemu pohľadávky po splatnosti. Je tiež potrebné nemať daňové nedoplatky voči daňovému úradu a colnému úradu.

Je tiež potrebné, aby nebol na majetok vyhlásený konkurz, nie je v reštrukturalizácii, nie je v likvidácii, ani nebolo proti nemu zastavené konkurzné konanie pre nedostatok majetku alebo zrušený konkurz pre nedostatok majetku.

pozor na limity na zápis do registra partnerov verejného sektora

Do registra partnerov verejného sektora (RPVS) sa zapisujú subjekty, ktoré prijímajú finančné prostriedky zo štátneho rozpočtu nad určité limity. Limity na zápis sú 100 000 € jednorazovo, alebo 250 000 € v úhrne. Bez zápisu v registri RPVS subjekty nemôžu prijímať verejné financie a pokuty za nesplnenie povinnosti ohľadom RPVS siahajú do výšky 1 milión €.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite