Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nielen studený nápoj, ale aj vhodné oblečenie vás môže v horúce dni príjemne schladiť

.sponzorované .promotion

Prvé letné dni sú zväčša príjemné a po chladných dňoch sa snažíme zachytiť slnečných lúčov čo najviac. Ak je horúcich dní už priveľa a nižšie teploty sú v nedohľadne, tak by sme dali čokoľvek za pár chladnejších dní. Viete, že niektoré látky sú ideálne na leto vďaka ich priedušnosti?

Nielen studený nápoj, ale aj vhodné oblečenie vás môže v horúce dni príjemne schladiť Bubulakovo.sk

Správnym výberom látky vášho oblečenia teda môžete docieliť, že aj horúce dni budú pre vás znesiteľnejšie. Po ktorých látkach siahnuť vám poradíme v nasledujúcom článku.

Látky ideálne na leto

Bavlna

Ide o jednu z najvhodnejších látok, ktorú si v lete môžete vybrať. Prečo? Kvalitná bavlna je ľahká, jemná a priedušná. Vďaka jej vlastnostiam bude horúčavu držať od vášho tela a vy sa tak budete menej potiť. 

Ľan

Druhou voľbou, s ktorou v lete budete nad horúčavami vyhrávať, je ľan. Vďaka jeho tenkým vláknam je ľahký a priedušný. Dokáže absorbovať tekutinu a zároveň veľmi rýchlo schne, takže sa budete aj v ľanových veciach cítiť príjemne. 

Viskóza

Ide o ručne vyrábanú tkaninu, ktorej základom je bavlna a iné prírodné či syntetické prímesi. Viskózu nájdeme aj pod označením umelý hodváb, pretože je jeho lacnejšou alternatívou. Má tenké vlákna, čo zabezpečuje priedušnosť, a tak sa vám nebude lepiť na telo. 

Polyester

Najčastejšie túto syntetickú látku nájdete na štítkoch športového oblečenia a má to svoj význam. Ide o látku, ktorá výborne odvádza vlhkosť od tela a je preto ideálna, keď sa plánujete poriadne zapotiť. 

Hodváb

Ak potrebujete aj v lete vyzerať štýlovo, vsaďte na hodváb. Ide o ultra-mäkkú látku s luxusným vzhľadom. Vďaka vysokým nákladom na výrobu je aj cena hodvábu oproti iným tkaninám výrazne vyššia. 

Merino vlna

Áno, čítate správne. Hoci ide o tkaninu, ktorá sa používa skôr na zimné oblečenie, jej termoregulačné vlastnosti zaistia, že sa budete cítiť príjemne v tejto látke aj v lete. 

Pre šikovné ruky

Chcete si ušiť vlastné letné outfity? Bavlna či ľan patria k látkam, z ktorých sa dajú ušiť šaty a nohavice jednoduchých strihov. Nechce sa vám v horúce dni vyjsť ani z domu? V e-shope Bubulákovo je ponuka látok naozaj široká a vy tak budete nakupovať z pohodlia domova. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite