Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Založili úspešný biznis s výrobou svetovo oceneného ginu a likéru

.sponzorované .promotion .promotion

Pred šiestimi rokmi rozbehli spoločný biznis, výsledkom ktorého je svetovo ocenený slovenský gin TOISON a bylinný likér Dr.Kramer. So svojimi lokálnymi spiritmi, ktoré vyrábajú pod značkou Spirit Company, presvedčili domáci i zahraničný trh, že slovenské produkty vedia zaujať unikátnym dizajnom aj chuťou. Pavol Sirotný a Michal Hajský vás pozývajú do svojej destilérie Likérka Trenčianske Teplice.

Založili úspešný biznis s výrobou svetovo oceneného ginu a likéru Kávičkári.sk Tvorcovia úspešného slovenského ginu a likéru, Pavol Sirotný a Michal Hajský.

ak chcete zažiť pravé „ambiente“ remeselnej výroby ginu a likéru, ale aj zlatú éru art déco s prvkami súčasného moderného dizajnu, zájdite na koniec promenády v Trenčianskych Tepliciach. V objekte bývalého meštianskeho domu zo začiatku 20. storočia nájdete elegantnú kaviareň a aperitív bar s terasou, malým obchodíkom a destilériou. Výroba je od spoločenskej zóny oddelená sklenou stenou, vďaka čomu si pri káve či drinku môžete obzrieť špičkové destilačné zariadenie. Likérka je v tomto ohľade unikát a za architektonické riešenie si odniesla nomináciu na cenu CE.ZA.AR aj ocenenie INSAID AWARDS za najlepší interiérový dizajn v kategórii HoReCa. 

„Od začiatku sme vedeli, že chceme vyrábať slovenský gin podľa vlastných predstáv. Likérka však nie je iba destiléria, ale koncept, ktorý kúpeľným hosťom aj  domácim ponúka unikátny zážitok. Môžete si u nás posedieť a oddýchnuť, alebo si dohodnúť degustáciu s prehliadkou výroby a ochutnávkou našich spiritov či vlastných signature drinkov,“ vysvetľuje Pavol Sirotný, CEO SB GROUP, ktorá okrem Spirit Company zastrešuje aj ďalšie značky, od eventovej agentúry, závodného stravovania, po reštauráciu a eventové priestory. Svoje sily spojil práve s Michalom Hajským, ktorý má vášeň pre barovú alchýmiu, skúsenosti v distribúcii spiritov a prevádzkou cocktail barov v spojení s východnou kuchyňou. 

Červený gin TOISON RUBY RED, dry gin TOISON a bylinný likér Dr.Kramer – skvelo chutia samotné a rovnako vyniknú v cocktailoch. Foto Spirit CompanyKávičkári.skČervený gin TOISON RUBY RED, dry gin TOISON a bylinný likér Dr.Kramer – skvelo chutia samotné a rovnako vyniknú v cocktailoch. Foto Spirit Company

Spoločne chceli zúročiť dlhoročné skúsenosti i poznatky zo zahraničia a priniesli na trh vlastný gin, vyladený v každom detaile. O tom, že to nie je iba fráza, svedčia viaceré prestížne ocenenia, ktoré TOISON získal za dizajn aj chuť – Pentawards, IWSC či Red Dot Design Award. Jeho výnimočne silná voltáž postupne odhaľuje tóny lúčnych bylín a korenia, ktoré dopĺňa ľahká ovocnosť citrusov. Ukrýva sa v nádhernej dizajnovej fľaši, inšpirovanej legendou o objavení liečivých prameňov. „Unikátnu receptúru sme tento rok posunuli na novú úroveň, keď sme čistú chuť ginu TOISON osviežili jemným dotykom malín, jahôd a plodov bazy čiernej. Vznikol tak prvý slovenský červený gin TOISON RUBY RED, ktorý sa môže pýšiť ocenením Gin Masters silver,“ dopĺňa Michal Hajský, ktorý je autorom receptúry všetkých spiritov Likérky, vrátane nezameniteľného bylinného likéru Dr.Kramer. Ten sa aktuálne tiež teší z dvoch medailí International Spirits Challenge. Odborná porota ocenila nielen jeho chuť s atypickou vôňou ruží a levandule, ale aj výnimočný obalový dizajn vo forme lekárnickej fľaše, ktorú dopĺňajú dobové ilustrácie v štýle art déco. „Každý náš produkt vytvárame s láskou, vášňou a nadšením. Zostávame pritom verní regiónu, poctivej ručnej výrobe a kvalitným lokálnym ingredienciám,“ dodávajú zakladatelia Likérky.

Viac informácií na www.spiritcompany.sk

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite