Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Týždeň nórskej kultúry

.sponzorované .promotion

Do .klubu pod lampou sa po roku opäť vracajú Nórske dni. Už táto nedeľa bude venovaná ukrajinským mamám s deťmi.

Týždeň nórskej kultúry

v .klube pod lampou sa o 15:00 hod. začínajú dni Nórskej kultúry, kde deťom začne čítať Ірина Федун. Práve tá deťom prečíta nórske rozprávky v ukrajinčine. Okrem toho sa deti môžu tešiť na magickú kúzelnícku show, ktorú predvedie kúzelník Talostan. Pripravené bude mať aj balóny a bublinky, ktoré jednoznačne potešia každého detského diváka. Pred kúzelníckym vystúpením bude  nachystané maľovanie na tvár, hry a samozrejme občerstvenie. 

V pondelok je pre Vás pripravená diskusia o Nórsku a Slovensku a situácii LGBTI+.    Novinár Richard Dírer,, riaditeľ iniciatívy Inakosť Martin Macko a Ján Zima, škandinavista žijúci takmer 30 rokov v Oslo budú diskutovať o situácii LGBTI+ komunity na Slovensku a v Nórsku. Moderovať diskusiu bude Šimon Jeseňák, ktorý bude v rámci diskusie rozoberať rozdiely medzi komunitami v oboch krajinách, históriu ale aj nedávne udalosti. Diváci budú môcť priamo v .klube pod lampou položiť otázku diskutujúcim. Pre fanúšikov, ktorý sa nebudú môcť zúčastniť je pripravený live stream na našej facebookovej stránke. 

Posledný deň Nórskych dní bude venovaný nórskej literatúre, o ktorej budú diskutovať Eva Lavríková, Jozef Zelizňák a Miroslav Zumrík. Krátke úryvky z nórskej literatúry Vám bude čítať Richard Stanke. Krásnou bodkou na záver bude o 19:00 hod. BUBO cestovateľské kino, samozrejme venované Nórsku. 

nedeľa

  • 15:00  čítanie pre deti. Číta Ірина Федун,
  • 16:00  maľovanie na tvár, hry, občerstvenie,
  • 17:00  kúzelník Talostan  (kúzelnícka šou, balóny, bublinky),

pondelok

  • 19:00  diskusia o Nórsku a Slovensku a situácii LBGT komunity,

utrok

  • 17:00  diskusia o nórskej literatúre,
  • 19:00  BUBO cestovateľské kino.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite