Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

13 chorôb, ktoré môžu spôsobovať problémy s erekciou aj v mladšom veku

.sponzorované .promotion

Problémy s erekciou nemusia mať zákonite len starší muži. Za touto zdravotnou komplikáciou, ktorá bráni žiť plnohodnotný život aj mladším vekovým kategóriám, sa môžu skrývať tieto závažné či menej závažné ochorenia.

13 chorôb, ktoré môžu spôsobovať problémy s erekciou aj v mladšom veku

problémy s erekciou, ktoré odborníci poznajú pod názvom erektilná dysfunkcia, sa mnohokrát objavujú s pribúdajúcim vekom mužov. No tomuto problému sa nevyhnú ani mladší muži. Erektilná dysfunkcia (ED) je neschopnosť dosiahnuť alebo udržať erekciu dostatočne pevnú na pohlavný styk. Niekedy sa označuje ako impotencia, aj keď tento termín sa teraz používa menej často.

Čo vyvoláva erekciu?

Erektilná dysfunkcia sa môže vyskytnúť v dôsledku problémov v ktorejkoľvek fáze procesu erekcie. Čo vlastne vyvoláva tento jav? Erekcia je výsledkom zvýšeného prietoku krvi do vášho penisu. Keď je muž  sexuálne vzrušený, sval v krvných cievach v penise sa uvoľní. To umožňuje zvýšený prietok krvi cez penilné tepny, čím sa naplnia dve komory vo vnútri penisu. Keď sa komory naplnia krvou, penis stvrdne. Erekcia končí, keď sa svaly v krvných cievach stiahnu a nahromadená krv môže vytekať cez žily penisu.

Príležitostné problémy s erekciou nie sú nezvyčajné a bežne sa objavujú najmä v období stresu. Ak ide však o časté poruchy erekcie, ktoré mužom najmä v mladšom veku bránia žiť plnohodnotný sexuálny život, môže ísť o znak zdravotných problémov, ktoré si vyžadujú liečbu. 

Ochorenia, ktoré spôsobujú problémy s erekciou

Existuje veľa možných príčin spôsobujúcich poruchy erekcie. Okrem starnutia, stresu či nezdravého životného štýlu a návykov, ako je fajčenie, užívanie drog alebo nadmerné pitie alkoholu, dôvodom ich vzniku môže byť aj emocionálny a fyzický stav muža. No erektilná dysfunkcia býva tiež príznakom týchto ochorení:

  • Cukrovka
  • Srdcovo-cievne ochorenie
  • Hypertenzia alebo vysoký krvný tlak
  • Vysoký cholesterol
  • Obezita
  • Nízke hladiny testosterónu alebo iné hormonálne nerovnováhy
  • Ochorenie obličiek
  • Úzkosť
  • Depresie
  • Parkinsonova choroba
  • Skleróza multiplex 
  • Peyronieho choroba  (ochorenie spojivového tkaniva spôsobujúce zatvrdnutie a zakrivenie penisu)
  • Poškodenie panvovej oblasti zranením alebo chirurgickým zákrokom

Problémy s erekciou a ich možné riešenia

Liečba porúch erekcie závisí od príčin, ktoré ich spôsobujú. Ide však o komplexný proces, ktorý by sa mal zamerať na všetky rizikové faktory. V prvom rade treba začať so znížením alebo odstránením negatívnych vplyvov, ktoré môžu spôsobovať poruchy erekcie. Zmena životosprávy a dostatok pohybu, či žiadny alkohol alebo fajčenie, sú len niektoré  zo spôsobov, ako zlepšiť nielen vaše sexuálne zdravie. 

Samotná liečba erektilnej dysfunkcie spočíva väčšinou buď v podobe injekcií, alebo vo forme perorálnych tabliet. Okrem najznámejšej „modrej tablety“ Viagry, sú na lekársky predpis dostupné liečivá, ako je Cialis, Levitra, Vivanza  a iné. Avšak sú v ponuke tiež iné možnosti, a to bez lekárskeho predpisu, ktoré využívajú silu bylinných extraktov a prírodných afrodiziak. 

Takým overeným a bezpečným prípravkom je napríklad Stoporex® od slovenského výrobcu s dlhoročnými skúsenosťami v oblasti sexuálneho zdravia mužov. Ide o voľne predajné perorálne kapsuly, ktoré sa užívajú na dennej báze a obsahujú prírodné a prirodzené zložky podporujúce dlhšiu výdrž v posteli. Prípravky Stoporex®  navyše zlepšujú nielen erekciu, ale tiež funkčnosť prostaty a zvyšujú libido.

Neodkladajte preto riešenie problémov s erekciou na neurčito a zlepšite svoj nielen sexuálny život už v najbližších dňoch. Kapsuly sa dajú objednať z pohodlia domova a môžu sa užívať dlhodobo. Už do 30 až 60 minút po užití by mal byť efekt na kvalitu erekcie a sexuálneho výkonu jasne viditeľný. Viac informácií na www.stoporex.sk.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite