Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

TOP 8 dinoparkov na Slovensku a v Česku

.sponzorované .promotion

Má momentálne vaše dieťa obdobie, že ho fascinujú dinosaury? Urobte mu radosť a rozšírte jeho vedomosti návštevou jedného z najzaujímavejších dinoparkov.

TOP 8 dinoparkov na Slovensku a v Česku

hoci už na Zemi nežijú, sú stále v hľadáčiku malých i väčších. Na poličkách v detských izbách sa nachádzajú zbierky encyklopédií, pribúdajú dévedéčka s dokumentárnymi filmami a na stenách visia plagáty týchto pravekých tvorov.

Pokiaľ váš potomok dychtí po informáciách o dinosauroch, nenechajte to len tak bez povšimnutia. Hovorí sa, že lepšie je raz vidieť, ako stokrát počuť. Vedzte, že to platí aj v tomto prípade. Urobte si počas letných prázdnin dovolenku na Slovensku alebo Českej republike a strávte jedinečné chvíle v niektorom z nasledujúcich dinoparkov. Ktoré stoja za návštevu?

Dinopark ZOO Košice

Dinopark ZOO Košice, ako napovedá samotný názov, je súčasťou zoologickej záhrady v metropole východu. Ak sa rozhodnete pre jeho návštevu, máte o zábavu postarané na celé dopoludnie či popoludnie. Najmenších uchvátia desiatky dinosaurov v životnej veľkosti s 3D kinom zdarma. Záver prehliadky dinoparku môže patriť návšteve detského ihriska s rôznymi atrakciami. Pred návštevou si nezabudnite rezervovať ubytovanie na obľúbenom portáli Hauzi. 

Dino Adventure Park Terchová

Terchová ponúka okrem malebnej prírody aj prehliadku pravekých dinosaurov v spojení s lezeckými prekážkami. Nechajte deti objavovať svet dinosaurov počas zdolávania prekážok po náučnom chodníku. Získajú nové informácie a zároveň si preveria svoje fyzické schopnosti a zručnosti. To všetko na čerstvom vzduchu v zajatí borovicového lesa.

DINOPARK TATRY

Jeden zo skvelých dinoparkov nájdete v Tatrách, pretože tieto praveké tvory zanechali svoje stopy aj v tejto oblasti. Dokonca je postavený tam, kde dinosaury kedysi žili. Unikátnu prehliadku žmurkajúcich, hýbajúcich sa a revúcich dinosaurov jednoducho musíte vidieť a počuť. Niekoľko veľjašterov, zaujímavé informácie a odmena po zvládnutí kvízu. Aj o tom je Dinopark Tatry.

DinoPark Vyškov

Fascinujúce dinoparky nechýbajú ani u našich západných susedov. DinoPark Vyškov je situovaný na okraji lesoparku. Môžete sa pokochať desiatkami modelov dinosaurov. Ako inak, v životných veľkostiach. Čerešničkou na torte je 4D kino plné zaujímavých informácií, ale aj lanová dráha či cestný vláčik.

DinoPark Ostrava

DinoPark Ostrava v Českej republike má prívlastok najväčší. Na jeho návštevu si pokojne vyčleňte celý deň. Nájdete tu množstvo fascinujúcich pikošiek o dinosauroch i kvantum zábavy. Okrem desiatok veľjašterov máte k dispozícii kopec atrakcií, ako napríklad 12 metrov vysokú sopku, detské preliezačky či lanovku. Na svoje si tu príde celá rodina.

Dinopark Harfa Praha

Hlavné mesto Česka je plné historických i kultúrnych skvostov. Pokiaľ milujete nakupovanie, zájdite do nákupného strediska Harfa Praha a svoje deti pošlite na jeho strechu. Práve tam je totiž situovaný dinopark. Okrem jedinečného umiestnenia deťúrence dostane pohľad na dinosaury v životnej veľkosti, dekorácie prírody z obdobia druhohôr či paleontologické ihrisko, kde je ukrytá kostra tvora z praveku.

Dinopark ZOO Plzeň

U našich západných susedov ešte chvíľu zostaneme. O dinoparkoch sa hovorí, že je každý iný. Ak ste ich navštívili viac, zrejme súhlasíte. Okrem veľjašterov v životných veľkostiach a paleontologického ihriska objavíte v plzenskom dinoparku aj Cestu do minulosti Zeme s odtlačkami krídel pravekých vážok alebo rôznych fosílií. Skvostom celej prehliadky je Wollemia Nobilis, druh pravekej borovice, ktorá sa vyskytovala na Zemi pred 175 miliónmi rokov. Neuveriteľné, čo vy na to?

Dino Adventure Park Bojnice

Popri návšteve zoologickej záhrady a bojnického zámku neváhajte zavítať do dinoparku, ktorý nájdete na skok od zámku. Deti i dospelých uchvátia obrie sochy dinosaurov so zaujímavými informáciami na doplnenie vedomostí. Súčasťou dinoparku v Bojniciach sú aj rôzne prekážky slúžiace pre zábavu i preverenie pohybových schopností a zručností najmenších.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite