Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Festival Hradby Samoty – Bratislava intermezzo

.sponzorované .promotion

Festival experimentálneho audio-vizuálneho umenia pod názvom „Hradby Samoty Bratislava Intermezzo“ po 12-tich rokoch existencie ponúka výber osvedčených mien z histórie festivalu i predstavenie nových hudobných projektov a prístupov. Festival , ktorý sa uskutoční v klube Fuga a v A4 – priestore súčasnej kultúry, ponúkne viac ako 25 hudobno-vizuálnych predstavení v žánroch ako dark ambient, drone, industrial, noise, hardcore techno, batcave, rhythmic noise a ďalších.

Festival Hradby Samoty – Bratislava intermezzo

fuga, 12.5.2022: 

Pod záštitou jedného vydavateľstva experimentálnej hudby Urbsounds môžu návštevníci počuť i vidieť  projekty ako experimentálnu elektroniku od Dead Janitor, hlukový projekt Drén, minimal techno od Makkatu, ale aj českého hudobníka menom Bolehlav, ktorý vydal svoj digital-hardcore debut u francúzskeho labelu Audiotrauma. Okrem týchto projektov sa predstaví aj legendárne duo Ružoví Kovboji, ktoré spája extrémnu elektroniku a hlavne humor.

fuga, 13.5. – 14.5.2022:

Piatková a sobotná párty sa začne po 21. hodine a bude pokračovať až do rána. V piatok pod kuratelou kolektívov Batcave, Sunless a Nightcall sa predstavia Saint Mark, Broken Character, Hellhound, Stained, Wormwood a Computerboy. Batcave party majú v Bratislave tradíciu už od roku 1996. Netopiere sa znova prebúdzajú, takže v piatok vo Fuge očakávajte večer plný gotiky, post-punku, ebm, minimal synthu, darkwave ale aj techna. Sobotná noc vo Fuge bude v hlavných úlohách od zástupcov kolektívu Lazy Bastards soundsystem a to menovite Bartek, Maraki, Minkz, Drakh, Shutcoo a ako hosť vystúpi aj Predskokan Otrok - nový tanečno experimentálny IDM/techno projekt od známeho hudobníka Mira Tótha. V sobotu sa vo Fuge dočkáme zvukov hardcore techna, idm, breakcore, a raveu.

A4 - priestor súčasnej kultúry, 13.-14.5.2022: 

Medzi 18. hodinou a polnocou sa v priestoroch A4 predstaví medzinárodná zostava hudobníkov a mnoho zásadných projektov. Vystúpi švédsky In Slaughter Natives - projekt aktívny od roku 1987 vydaný kultovým vydavateľstvom Cold Meat Industry, ktorý ovplyvnil mnoho hudobníkov svojím prístupom k industriálnej hudbe. Japonská noise-vizuálna aktivistka Kumo No Kanata alias Jiku777 odohrá extrémny hlukový set s autorskou projekciou. Po 12 rokoch príde na Slovensko aj český skladateľ Vladimír Hirsch s jeho industrialno-neoklasickým projektom Skrol. 

V A4-ke si zahrá aj belgický Empusae s mixom organického ambientu a rituálnej elektroniky kombinujúci zvuky z vesmíru, miest ale aj pralesov, ďalej francúzsky projekt Flintt Glass, ktorý je jedným z najinovatívnejších hudobníkov v elektronických štýlov ako IDM, industriálny rytmický noise, či organický dark ambient. Niekde na hranici drone/jazz/ambientu sa nachádza aj poľský hudobník Artur Ruminski s gitarou a plným kufrom efektov. Jeho poľskí kolegovia z projektu Bon odprezentujú ich poňatie rituálnej hudby, v ktorej sa mieša východ so západom a sever s juhom s použitím hrdelných spevov s doprovodom a inštrumentami ako tibetské spievajúce misy, gongy, píšťaly, rôzne perkusie, bubny, flauty, saxofón alebo sitár z Perzie. Dark ambient budú zastupovať nórsky projekt Svartsinn a slovenský Phragments.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. 

Odkazy:

FB event: https://www.facebook.com/events/309475570228984

Vstupenky: https://goout.net/sk/listky/hradby-samoty-bratisla...

Jednodňové vstupenky budú k dispozícii na mieste.

Účinkujúci: 

ARTUR RUMINSKI (pl), BARTEK (sk), BOLEHLAV (cz), BÖN (pl), BROKEN CHARACTER(sk), COMPUTERBOY (sk), DEAD JANITOR (sk), DRAKH (sk), DRÉN (sk), EMPUSAE (bel), FLINT GLASS (fr), HELLHOUND (sk), IN SLAUGHTER NATIVES (swe), JIKU777 (jap), MAKKATU (sk), MARAKI (sk), MINKZ (sk), PHRAGMENTS (sk), PREDSKOKAN OTROK (sk). RUŽOVÍ KOVBOJ (sk), SAINT MARK (sk), SHUTCOO (sk), SKROL (cz) STAINED (sk), SVARTSINN (nor), WORMWOOD (sk)

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite