Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Najdôležitejšia výbava, ktorá sa o váš úspech na poľovačke postará

.sponzorované .promotion

Poľovníctvo patrí k jednému z najstarších remesiel, ktoré bolo v minulosti dokonalým zdrojom obživy. Dnes je skôr záľubou, komunikáciou, vášňou, priateľstvom, inšpiráciou, ochranou zvierat, prírody a fascináciou. Aby si ale každý jeden človek mohol tieto vlastnosti a výhody poľovníctva užívať plnými dúškami, je dôležité, aby sa na túto aktivitu dobre pripravil.

Najdôležitejšia výbava, ktorá sa o váš úspech na poľovačke postará PRESSLAB/Shutterstock.com

čo všetko takúto prípravu charakterizuje, sa dozviete v našom zaujímavom článku, plnom hodnotných informácií pre úspešný a pohodlný lov a pobyt v drsnej prírode. 

vedomosti o prírode 

Ak si myslíte, že kvalitné poľovnícke oblečenie vám pri poľovačke postačí, ste na omyle. K nevyhnutným schopnostiam šikovného poľovníka predsa patria aj dokonalé vedomosti o prírode. 

Patria sem rozsiahle poznatky z oblasti právnej vedy, ekológie zveri, poľovníctva a ochrany prírody, lesných, drevárskych, poľných a lúčnych poznatkov, biotopov, hygieny zvierat, poľovného hospodárenia, zveľaďovania biotopov, územnej vybavenosti, poľovníctva, ochrany zveri, znalosti zbraní a streľby, poľovnícke zvyky a bezpečná manipulácia so zbraňou

Skúste si tieto poznatky pred prvým výletom do prírody doplniť a pobyt v prírode i výber ostatných doplnkov bude pre vás oveľa pohodlnejší. 

kvalitná optika 

Tak ako sú dnes veľmi moderné smart hodinky predĺženou rukou mobilu, tak je špičková TETRAO optika vylepšeným zrakom pre poľovníka. Práve v prírode sú podmienky viditeľnosti často nevyhovujúce a zameranie sa na cieľ komplikované. S touto profesionálnou optikou, ktorá je charakteristická vysokým výkonom a spoľahlivosťou v rôznych smeroch, sa ani v tom najhoršom teréne určite nestratíte.

Delbars/Shutterstock.com

Jej vlastnosti boli výrobcom vylepšené na základe poľovníckej praxe. Je vybavená najdôležitejšími modernými technológiami, vďaka ktorým je možné jej použitie nielen v prírode, ale aj pri bezpečnostných operáciách a záchranárskych prácach. Veď pod poľovníckou optikou netreba vždy hľadať iba profesionálne termovízie, ale aj „obyčajné“ ďalekohľady.

oblečenie, ktoré vás chráni

Nielen kvalitná a rokmi overená profesionálna LEICA optika, ale aj vhodné oblečenie sa môže postarať o správne zacielenie či úspešný úlovok. Ale pozor. Príliš hrubé bundy bránia nielen ich správnemu rýchlemu zapnutiu, ale aj jednoduchému pohybu, ktorý zver nevyplaší.

Dbajte skôr na ich pohodlie, maskovacie schopnosti a dostatok vreciek, do ktorých sa zmestia náboje i mobil. Určite oceníte aj priliehavé, nepremokavé a priedušné materiály, ako aj zabudované chrániče na najviac ohrozených miestach. Ak by to nestačilo, v prípade núdze a za nepriaznivého počasia tiež môžete použiť nepremokavý plášť.

poľovnícky nôž

Rozsah poľovníckych nožov z hľadiska veľkosti a funkcie je takmer taký široký ako pri spomínanej optike. Dôležité je vedieť, či chcete nejaký s pevnou čepeľou alebo radšej skladací vreckový model, ktorý je ľahší?

pevná a pohodlná obuv

Len vďaka nohám sme schopní prekonávať akékoľvek prekážky a terény. Aby vám aj na nerovnomernom povrchu prírody dobre slúžili, musíte ich ochrániť kvalitnou obuvou. V daždivom počasí sú najlepšie pevné čižmy, v zime teplejšie topánky. Na výbere outdoorovej obuvi si ale dajte záležať, pretože len tak sa môžete vyhnúť mnohým nepríjemnostiam a zraneniam, ktoré so sebou náročný terén prináša.

baterka

Lov a zlé osvetlenie sú neoddeliteľne spojené. To je dôvod, prečo patrí dobré svietidlo do loveckého batohu. Baterka je pre poľovníka jednoducho absolútnou nevyhnutnosťou! Je obzvlášť nevyhnutná počas jesenného poľovania v popoludňajších hodinách alebo pri starostlivosti o zver. Vďaka modernej LED technológii vám dnes už vydrží dlhšie a poskytne dokonalý lúč svetla na veľkú vzdialenosť.

Tak sa týmito doplnkami vybavte a poľovanie alebo pobyt v prírode bude presne podľa vašich predstáv.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite