Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zdravo, chutne a rýchlo: Vegetariánske a vegánske jedlá v Bratislave s donáškou

.sponzorované .promotion

Studené rána, daždivé dni, chrípkové obdobie, prechladnutia a stále pretrvávajúca pandémia. Tohtoročná jeseň dá organizmu poriadne zabrať. V tom, ako posilniť imunitu, majú však lekári jasno: základom je overený štvorlístok. Dostatok pohybu, otužovanie, obmedzenie cigariet aj alkoholu a zdravá strava.

Zdravo, chutne a rýchlo: Vegetariánske a vegánske jedlá v Bratislave s donáškou

Správny jedálniček pomôže prežiť jeseň v zdraví

Formulka „zdravý a vyvážený jedálniček pomôže posilniť imunitu“ je dosť neuchopiteľná. Na čo sa zamerať počas jesene? Základom je dostatok vitamínov a minerálov či stopových prvkov - predovšetkým C, D, zinku, bielkovín a probiotík. Céčko sa oplatí hľadať hlavne v citrusovom ovocí, jablkách, hruškách, slivkách, paprike, ale i v brokolici, špenáte, paradajkách a prekvapivo v zemiakoch. 

Skvelým zdrojom zinku sú zase oriešky, strukoviny, morské plody alebo celozrnné potraviny. Problém však môže byť s „déčkom“, to telo prirodzene prijíma zo slnka. Kde ho však hľadať počas sychravej jesene? Tu je na mieste siahnuť po výživovom doplnku. Na probiotiká sú zase bohaté kyslomliečne výrobky (jogurty, tvaroh, acidofilné mlieko) alebo kyslá kapusta. 

Vegetariánske reštaurácie v Bratislave

Je jasné, že knedle, múčne a ťažké jedlé počas jesene organizmu ani imunite veľkú radosť neurobia. Kde hľadať jedlo pre lepšiu obranyschopnosť? Odpoveďou môže byť vegetariánska strava, ktorá je pestrá, predovšetkým vďaka rastlinného pôvodu a vo väčšine prípadov je aj precízne vyvážená. Problémom je však dostupnosť zelenej stravy počas sychravých zimných dní. Ruku na srdce, komu sa chce variť deň dopredu, myslieť na čerstvé suroviny a rozmanité bylinky, ktoré sú pri vyváženom stravovaním vegetariánskom esenciálne? Skvelou voľbou je vegetariánska kuchyňa s donáškou.  

Navyše počas pandémie „trh“ dôkladne vyladil proces donášky. Čo tak napríklad kari kokosová Laksa s rezancami, tofu, grilovaným pak choi a cukrovým hráškom, arašidmi, cibuľkou a koriandrom? Doma či v práci nikdy nechutilo lepšie ako teraz.

O rýchlu donášku sa postará foodpanda

Ak chce zákazník vyskúšať čisto rastlinnú stravu ako ideálny detox a prevenciu pred nadchádzajúcim chrípkovým obdobím, vegánske reštaurácie v Bratislave môže nájsť aj na webovej stránke foodpanda.sk. Na slovenský trh donáškových služieb prichádza významný globálny hráč, ktorý má dlhoročné skúsenosti s rozvozom jedla po celom svete. 

V Japonsku, Hongkongu, Thajsku či Nemecku si táto spoločnosť “vyladila” svoje procesy, a tak dnes sľubuje dodanie jedla už pár minút po jeho dokončení v kuchyni od skúseného šéfkuchára. Dokáže to vďaka kvalitnej logistickej infraštruktúre a spoľahlivej flotile kuriérov. Okrem Bratislavy nájdete donáškovú službu foodpanda v ďalších 9 slovenských mestách: Banská Bystrica, Martin, Trenčín, Trnava, Žilina, Poprad, Nitra, Košice a Prešov

Kto by nechcel jesť zdravo, chutne a rýchlo? Našťastie je tu foodpanda.sk ktorá spĺňa gurmánske priania zaneprázdnených zákazníkov - vegetariánov, ktorým záleží nielen na chuti ale aj vyváženej rastlinnej strave, ktorá účinne posilňuje imunitu človeka.  

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite