Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

ENYAQ iV sa stal členom našej rodiny

.redakcia .promotion .promotion

Pre Moniku Hilmerovú a jej rodinu je ekológia a život v súlade s prírodou nesmierne dôležitý. Aj preto sa stala ambasádorkou elektromobility pre značku ŠKODA a snaží sa túto tému sprístupniť širokej verejnosti.

ENYAQ iV sa stal členom našej rodiny ARCHÍV ŠKODA AUTO SLOVENSKO Herečka Monika Hilmerová s manželom Jarom a so svojimi dvoma deťmi.

ako momentálne vyzerá váš bežný pracovný deň z pohľadu mamy a manželky?

Momentálne pracujem naozaj dosť veľa a voľných dní mám pomenej, ale snažím sa program si usporiadať tak, aby som mohla byť čo najviac s rodinou. Jaro toto leto taktiež natáča seriál a venuje sa svojej práci, takže si musíme obaja prácu a starostlivosť o deti a domácnosť zladiť. Skvelé je, že sa môj manžel dokáže postarať o deti a celú domácnosť úplne rovnocenne ako ja, takže si môžeme povinnosti prestriedať. Obaja sa tak na striedačku môžeme autom presúvať na skúšky, tréningy či natáčanie. A teraz s Enyaqom navyše úplne bezemisne, čo nás veľmi teší, lebo nám na ekológii záleží.

aký máte vzťah k autám a aké kritériá sú pre vás dôležité pri výbere štvorkolesového tátoša?

Keďže v aute trávim dosť veľa času, je pre mňa nesmierne dôležité, aby som sa v ňom cítila dobre a bezpečne. Zároveň má mať výborné jazdné vlastnosti a má byť kvalitne spracované. Ak by som to mala zhrnúť, malo by ísť o dobrú značku, na ktorú sa môžem spoľahnúť. Ak toto všetko spĺňa, prichádzajú na rad ďalšie kritériá, ako napríklad interiér auta, vnútorný priestor, samotná veľkosť auta, rozmery batožinového priestoru a či je dostatočne pohodlné a bezpečné pre všetkých členov posádky – aj tých, čo sedia vzadu.  

tali ste sa ambasádorkou elektromobility pre značku ŠKODA. Ako vnímate výzvy spojené s elektromobilitou a životným prostredím?

Ekológia je pre mňa nesmierne dôležitá a veľmi silno ju vnímam. Každou troškou, ktorou môžem prispieť k tomu, aby sme sa správali ekologicky, rada prispejem, pretože mi na tom záleží a robí mi to radosť. Teším sa, že sa mi naskytla takáto možnosť a verím, že elektromobilita bude čoraz viac prístupná ľuďom.

čo vás na elektrickom aute ŠKODA Enyaq najviac baví?

Neskutočne dobre sa šoféruje, auto sa perfektne ovláda a vynikajúco reaguje. Cítim naozaj rozdiel, ak prejdem do auta, ktoré nie je elektrické, tak si musím v prvom momente veľmi zvykať, pretože nejde tak, ako som si už zvykla na Enyaq (smiech).

ako samu seba hodnotíte ako šoférku?

Myslím si, že som vcelku dobrá šoférka, aj keď sa nechcem chváliť (smiech). Som zvyknutá šoférovať aj veľké autá, nebojím sa parkovania, či vojsť do úzkej garáže, nemám problém šoférovať ani staré auto alebo karavan. Pre mňa je šoférovanie pasia a aj keď šoférujem pomerne odvážne, mám pri šoférovaní rešpekt. Viem, čo všetko sa môže stať, a preto jazdím dostatočne opatrne.  

jazdíte na plne elektrickom Enyaqu, nie je ich na cestách zatiaľ veľa. Ste priekopníčka, ako to vnímate? 

Zapáčilo sa mi hneď na prvý pohľad a pritom nie každé auto sa mi páči (smiech). Očaril ma dizajn, vyhotovenie aj samotný interiér,  palubná doska a virtuálny kokpit, ktorý je veľmi praktický. Mám rada autá, zvuk motora a pri jazde v elektrickom aute je to trocha iné, lebo zvuk motora máte nahratý. Stalo sa mi, že som zaparkovala niekde na ulici a ľudia sa pristavili s obdivom, že práve pristála kozmická loď. 

nafotili vás s Enyaqom na nákupe aj v autoumyvárni, takéto záležitosti bežne riešite sama alebo pomáha aj manžel?  

Nepotrebujem, aby mi také veci riešil manžel. Umytie auta v autoumyvárni zvládne podľa mňa každý, to nie je žiaden kumšt (smiech). Ja si to ani neviem predstaviť, že by som dala manželovi kľúče od auta, aby ho išiel dať umyť. Nie kvôli tomu, že by to nevedel alebo nechcel spraviť, ale pokiaľ som ja šoférkou, tak sa o auto starám sama, tak ako aj on sa o auto stará, keď šoféruje on. Chvalabohu, myslím si, že časy, keď sa o auto staral len muž, sú už naozaj dávno za nami a ženy dnes šoférujú a starajú sa o svoje auto rovnako.

s autom sa spájajú aj výlety, kam najradšej na Slovensku chodíte? Obľubujete skôr turistiku, kúpanie alebo historické pamiatky? Máte nejaký tip pre čitateľov, na aké netradičné miesto by sa mohli ísť pozrieť?

Milujem turistiku, vyhľadávam miesta, kde je čo najmenej ľudí. K turistike ma od detstva viedol môj otec a každé leto sa teším, že nám opäť vyjdú nejaké spoločné túry. Dokonca takmer po stopách na miesta, kde som bola s mojím otcom pred trinástimi rokmi v Nórsku na túrach, aj za severným polárnym kruhom, tak tam šiel minulé leto so mnou na túry už aj Jaro. Bola to super dovolenka, tak sa teším, že už bude na túry so mnou chodiť aj on.

čo vám v kufri auta na dovolenke nikdy nesmie chýbať?

Ak ideme na dovolenku autom, tak by bolo fajn nezabudnúť dať do kufra batožinu. (smiech). Už sa nám občas podarilo zabudnúť doma dôležité kusy, ako napríklad v zime, keď sme sa zbalili do auta na lyžovačku a zabudli sme doma deťom zimné vetrovky... V prípade Enyaqu dúfam, že nezabudneme do kufra zbaliť na dovolenku nabíjacie káble.

humor je zrejme dôležitý nielen pre vás, ale aj vášho manžela. Dokáže vám vyčarovať úsmev aj v tých náročnejších životných okamihoch a situáciách?

Jaro je veľmi vtipný človek a pre mňa je humor liekom na všetko. Som veľmi rada, že mám po boku človeka, ktorý ten humor v sebe má. Našťastie, už od mala sa pohybujem medzi ľuďmi, ktorí majú zmysel pre humor, je to pre mňa veľmi dôležité a je mi to blízke. 

málokto by o vás povedal, že ste hanblivá. Ako sa dá skĺbiť hanblivosť s herectvom?

Prekonávaním (smiech), je to veľmi jednoduché. Podobné je to aj v situácii, keď sa vaše dieťa hanbí a nepozdraví sa a vy ho upozorníte, že je to neslušné, tak sa musí prekonať a pozdraviť, ak chce byť slušné. Herectvo je v tomto smere ideálne na prekonávanie hanblivosti alebo introvertnosti a neplatí, že len extroverti môžu byť hercami. Sú aj takí, ktorí sú introvertmi a predovšetkým sú ľuďmi z mäsa a kostí, ktorí sa naučili pracovať s trémou, vlastnými pochybnosťami či introvertnosťou. 

stíhate množstvo vecí, ako si udržiavate takú energiu?

Vďaka mojej rodine, ktorú milujem. Nie je pravda, že by som mala energiu stále, mám niekedy aj veľmi vyťažené pracovné obdobia, ktoré je zvládnuť náročné, ale práve vďaka pomoci rodiny to ide. Pomáha mi psychicky, aký máme navzájom úžasný vzťah, a to nielen s Jarom a deťmi, ale celá rodina ako taká. A, samozrejme, musím energiu dobíjať občas aj odpočinkom, aj keď ho mám zväčša naozaj ako šafranu.

ako zvládate stres?

Stres zvládam jeho prijatím ako súčasti môjho života. Snažím sa nadbytočný stres eliminovať a nepridávať si zbytočné starosti niečím, čo nie je dôležité. Učím sa to stále, a nie vždy to ide hladko, ale snažím sa. Stres k môjmu povolaniu akosi patrí, vie mať aj pozitívny náboj. Keď niekedy prepadnem už nezdravému stresu, tak mi pomáha uvedomovanie si skutočných hodnôt a toho, čo je podstatné. Láska a humor sú liekmi aj proti stresu.

ako rada relaxujete?

Okrem spánku a ticha ma výborne dobíja príroda, les, prechádzky či beh s našou sučkou Ginger, bicyklovanie, občas jazda na koni... Milujem si vychutnať ráno kávu na terase a mať chvíľu len pre seba. Podobne sa kochám okolím ráno v aute cestou do práce. 

čo najradšej doma varíte?  Kto je u vás najčastejšie v kuchyni?

Pri varení sa striedame, obaja totiž varíme radi. Ja skôr také klasické jedlá a Jaro rôzne špeciality, najmä zo zeleniny.

dodržujete nejaký striktný jedálniček?

Nemám striktný jedálniček, len sa snažím  jesť zdravo a striedmo a pokiaľ je to možné, tak si aj zašportovať. Milujem beh v prírode alebo aspoň rýchlu chôdzu.

čo si radi s rodinou balíte na dlhšie cesty do auta?

Ja si rada beriem do auta svoju kávu, chutí mi vždy lepšie vlastná, než z nejakého téglika na pumpe a, samozrejme, vždy zabalíme na pitie dosť vody. Cestou sa radi zastavíme niekde spoločne na jedlo alebo si spravíme aspoň jednu desiatu pre každého.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite