Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Dôvere netreba čakať v rade. Mnohé si vybavíte aj sami

.sponzorované .promotion

Veci sa dajú robiť inak. Vzdelávať sa dá dištančne. Pracovať možno na diaľku. A v Dôvere sa dá všetko dôležité vybaviť elektronicky. Bez toho, aby ste niekam chodili či telefonovali.

V Dôvere netreba čakať v rade. Mnohé si vybavíte aj sami

Mobilnú aplikáciu a Elektronickú pobočku majú poistenci Dôvery zadarmo k dispozícii už niekoľko rokov. Keď pandémia ochorenia covid-19 na celé mesiace zatvorila obchody aj úrady, si ich používatelia zvykli, že si v zdravotnej poisťovni dokážu vybaviť mnohé veci sami. Bez toho, aby stáli v rade na pobočke alebo čakali na voľného operátora na telefonickej linke.

Nárast používateľov digitálnych kanálov potvrdzujú aj čísla. „Od januára do marca tohto roku sa do mobilnej aplikácie prihlásilo viac ako 234-tisíc poistencov. V porovnaní s minulým rokom je to nárast o 50 percent," vysvetľuje projektová manažérka Denisa Bandurová. 

A všetko nasvedčuje tomu, že používanie apky sa poistencom osvedčilo –v službách AppStore a GooglePlay má už niekoľko mesiacov najlepšie známky spomedzi aplikácií zdravotných poisťovní.

jedným prstom

Cez mobilnú aplikáciu klienti najčastejšie vybavujú benefity, ktoré im poisťovňa ponúka nad rámec zákona. Žiadosť o čerpanie výhody Zdravé zuby si napríklad poistenec Dôvery môže odoslať z mobilu hoci aj z čakárne u zubného lekára. 

Po ošetrení jednoducho naskenuje doklad o zaplatení a oznámi poisťovni číslo účtu, na ktorý dostane príspevok na zuby. Takto jednoducho mu Dôvera vráti naspäť päťkrát v roku až po 30 eur. Bez vybavovania potvrdení, zdĺhavého vypĺňania formulárov či čakania v rade v pobočke.

Apka, ktorú má každý poistenec kedykoľvek pri sebe, toho dokáže viac. Obsahuje preukaz poistenca, ktorý má rovnakú platnosť ako dobre známa plastová kartička. Môžete si s ňou napríklad v lekárni vyberať prepísané lieky.

Rodič nosí vo svojej apke zároveň poistenecké preukazy svojich detí. Vďaka aplikácii sa tak vyhne situácii, že príde na vyšetrenie u pediatra bez kartičky, ktorá ostala v peňaženke partnera. Ocenia ju však aj rodičia, ktorí majú deti povedzme v striedavej starostlivosti. S preukazom poistenca môžu v aplikácii počítať aj vtedy, keď práve nemajú pripojenie na internet.

Živnostníci či samoplatcovia poistného si práve cez apku môžu posielať každý mesiac platby na zdravotné odvody. Všetci poistenci v nej majú podrobný prehľad o ich histórii – nájdu v nej informácie o tom, kto za nich v konkrétnom období profesného života uhrádzal zdravotné poistné. 

preukaz poistenca 

Zložitejšie úkony môže klient zúradovať cez Elektronickú pobočku, ktorú si môže bezplatne aktivovať na webovej stránke Dôvery. Opäť bez čakania v rade na pobočke či v poradí na telefonickej linke.

Cestujete zajtra na dovolenku a zistili ste, že platnosť vášho Európskeho preukazu zdravotného poistenia vypršala? Náhradný certifikát si vygenerujete za pár minút. Dokument si potom môžete poslať na váš email, vytlačiť a zavolať taxík na letisko.

Od toho istého počítača si vie poistenec vybaviť nový preukaz poistenca v prípade jeho straty či poškodenia. Stačí zadať dôvod, pre ktorý potrebuje novú kartičku, a adresu, na ktorú ho do desiatich dní doručia. Prevziať si ho môže prísť aj na vybranú pobočku Dôvery.

 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite