Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Recepty majú rôzne, kávu len BARZZUZ

.elena Akácsová .promotion

Pred pätnástimi rokmi pili všetci zalievanú kávu, ktorej chuť prebíjali cukrom a mliekom. Zakladatelia firmy Barzzuz sa v roku 2006 rozhodli vrátiť na Slovensko kaviarenskú kultúru a kvalitnú čerstvo upraženú single origin kávu. Ako sa im to podarilo, hovoria osobnosti, ktoré dnes vedia oceniť ich kávu i férovú spoluprácu.

Recepty majú rôzne, kávu len BARZZUZ AUTORI: Foto: Eva Amzler, Ctibor Bachratý

Michal Handzuš, hokejista

Keď som ešte hrával hokej, pred zápasom som sa rozcvičil, obliekol, sadol si v šatni, dal si kávu a mentálne sa pripravoval na zápas. Po návrate do Banskej Bystrice ma potešilo, že sme mali v šatni kávu Barzzuz. Dnes rád pijem poobede jednu väčšiu šálku, ktorú tvoria 2 až 3 ristretta zaliate horúcou vodou a napeneným mliekom. Neviem, či to má svoj názov. (Mohlo by sa to volať Handzušovo flatwhite, navrhuje baristka Barzzuzu.) V rámci spolupráce OZ BARANI a Barzzuzu sme vybrali moju obľúbenú Etiópiu Sidamo grade 2 ako limitovanú edíciu, ktorá vás odmení hneď dvakrát – svojou chuťou aj dobrým pocitom, že ste jej kúpou na kafe.sk podporili mladé bystrické hokejové talenty. 

Maroš Molnár, osobný tréner 

Pred rokmi mi známy doniesol na ochutnanie cibetkovú kávu. Chutila mne aj manželke, tak sme si ju išli kúpiť. V predajni sa nás opýtali, koľko gramov chceme. Kilové balenie, aby sme nemuseli chodiť znovu! Keď nám povedali cenu, padli sme na 100 gramov. (Smiech.) Z odrodových káv rád pijem Indiu Monsooned. Keď si obľúbim jednu vec, nepotrebujem už nič iné. Ráno si pripravujem špecislitku: v koťogu si urobím kávu, dám si do toho ghee maslo, MCT oil a rozmixujem. Urobím si asi 2,5 dcl a cestou do práce to popíjam. Takto, s tukmi a bielkovinami, je pre moje telo káva ľahšie stráviteľná. 

Marián Miezga, herec

Na kávu som bezodný. Posledný rok raňajkuvávam neskôr, asi tak po 3 hodinách, ako sa zobudím. No ranná kávička musí byť v mojom tele hneď. Krajšie ráno potom ani nemôže byť. Každý rok sa pred Vianocami teším na ochutnávku v Barzzuze. Raz mi vytvorili aj limitovanú edíciu - Miezgaricu Kostariku. Barzzuz každý rok pomáha charitatívnej akcii Vianočný bazár chalanov. Kaviarnička sa nachádzala hneď pri gastro okienku, kde som piekol palacinky. Vypýtal som si ráno moje ristretko. Po 15 minútach som zistil, že mi nedali moju prvú kávičku a vypýtal si ju znovu. O chvíľu som reklamoval, že som nedostal kávičku... a znova... Baristka ma potom upozornila, že by som sa mal krotiť, v priebehu necelých dvoch hodín som ich vypil asi šesť. Nikdy nerátam koľko káv som už mal a koľko ich ešte môžem mať. Prosto, teraz mám chuť a idem. No a teraz, ako o tom rozprávam, som dostal riadnu chuť na kávu. Idem na to!

Róbert Jakab, herec 

Odkedy som spoznal chuť dobrého malého ristretta, stal som sa na káve závislý. Z dobrého stroja, som schopný vypiť aj desať za deň. S kávou to evidentne prehnať neviem. (Smiech.) Nemám žiadne kávové historky, ale taký barzuzzácky kávovar na Artfilme alebo na Bazáre chalanov by vedel rozprávať! Som fanúšikom horkejších chutí a rád si nechám poradiť. Viem, že ktorúkoľvek kávu Barzzuz si vyberiem, bude skvelá. Moja limitovaná edícia na náš bazár sa volala Indická Mocnáčakra. 

Ján Bátik, kanoista

Najčastejšie kávu pijem po raňajkách, vtedy si ju viem najlepšie vychutnať a dlhšie mi vydrží jej chuť. Moja manželka má talent začať robiť kávu a odísť od prístroja. Spomenie si, až keď sa spúšťa čistenie, a uteká cez celý byt. Občas jej tu kávu pripravím na stôl a už len čakám, kedy ju zvuk čistenia privolá. Keď sa ma niekto známy opýta „dáme kávu“, kľudne vypijem viac ako obvyklé tri kávy denne. Aktuálne nehrozí, že by som mal deň bez kávy, bývam totiž na skok od „zdroja“ KAFEHAUS v Slnečniciach v Bratislave. Som Barzzuzu vďačný zato, že som s nimi objavil chuť kávy. K mojim TOP kávam patrí Guatemala Antiqua, ale aj Mexico alebo Brazília.

Pavol Danišovič, riaditeľ Štúdia L+S 

So značkou Barzuzz som sa stretával na rôznych podujatiach a páčilo sami, že s podávaním kávy bol spojený aj odborný, až vášnivý výklad, čo mi to vlastne ponúkajú. Keď som v roku 2011 nastúpil do Štúdia L+S už tu bol inštalovaný kávovar s kávou značky Barzuzz. Rád pri nej s úžasom počúvam všetkých tých divadelných bardov a pani herečky. Káva je elegantný prostriedok, ako s niekým tráviť príjemné chvíle. Veď preto vznikli kaviarne a to je senzačné miesto na pokojné debaty. Ako vraví Milan Lasica: príroda je pre zvery a kaviarne pre ľudí.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite