Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

2 skvelé tipy na ubytovanie v Košiciach

.sponzorované .promotion

Cestovať sa momentálne veľmi nedá, ale aj táto nepríjemná situácia sa raz skončí a budeme sa môcť vybrať do sveta alebo do Košíc. A šťastie praje pripraveným výletníkom.

2 skvelé tipy na ubytovanie v Košiciach

v Košiciach nájdu zaujímavý denný program a ideálny nocľah pamiatkoví turisti, mladí mestskí ľudia aj milovníci prírody. Inšpirujte sa týmito dvoma odporúčaniami na ubytovanie od domácich, ktorí Košice dokonale poznajú.

najstarší hotel v Košiciach 

“Ak hľadáte prírodný raj kúsok od mesta, príďte na noc do Hotela Bankov, ktorý leží v kopcoch na sever od mesta. Aj keď je hotel priamo v prírode, z mesta k nemu autom či autobusom číslo 14 prídete do 20 minút. Dôležitejšie je, že prichádzate do raja, v ktorom sa potulujú bežci a cyklisti a vôbec všetci tí, ktorí hltajú čerstvý vzduch otvorenými ústami.” 

Bankov je minimálne od polovice devätnásteho storočia tradičnou a stabilnou vychádzkovou a odpočinkovou zónou Košičanov. Aj samotný Hotel Bankov má bohatú tradíciu. S viac ako 150-ročnou históriou je najstarším hotelom na Slovensku, aj keď niekdajšie kúpele dnes pripomínajú už len niektoré stavby. Husté lesy, množstvo kopcov, krásny areál starej bane na horizonte mesta (miestni ho volajú aj Tate Modern) ponúkajú nekonečné variácie na dobrovoľné vytratenie sa do prírody. Dvadsať minút od mesta. 

invisible hotel 

A čo tak skúsiť hotel, ktorý je neviditeľný? “Invisible Hotel nesídli v jednej budove, ale jeho izby sú rozptýlené po celom meste. Originálny koncept od Creative Industry Košice však neponúka obyčajné ubytovanie. Každá izba je situovaná v partnerskom hoteli v meste, jej interiér je originálnym a neopakovateľným výtvarno-dizajnérskym dielom miestnych umelcov a zastupuje súčasný alebo minulý príbeh zo života Košíc.” 

Ak sa práve tu uchýlite na noc, môžete sa zrazu ocitnúť v čiernobielom filmovom príbehu alebo uprostred vašej osobnej výstavy. Otvorí sa vám trezor s historickým pokladom, spoznáte paralelnú realitu alebo vzdáte hold košickému pouličnému umeniu. Izby vám tak predstavia iné perspektívy mesta, treba však dať pozor, aby vás nepohltili úplne. Na každej izbe vás preto bude čakať aj uvítací balíček lokálnych produktov a vstupeniek na kultúru, ktoré vám ukážu čaro Košíc, ktoré nemusí byť viditeľné na prvý pohľad. Viac neprezradíme, nechajte sa prekvapiť! 

Nech už sa do Košíc chystáte robiť čokoľvek, košické zážitky si najviac užijete, ak si na ne vyhradíte dosť času a strávite v meste aj noc, a to v ktoromkoľvek z miestnych hotelov.

Realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky. www.slovakia.travel

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite