Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Športové smart hodinky Garmin Enduro prekvapujú extrémnou výdržou batérie

.sponzorované .promotion

Hodinky sú vyrobené tak, aby vydržali akýkoľvek tréning alebo ultra preteky.

Športové smart hodinky Garmin Enduro prekvapujú extrémnou výdržou batérie

dnes, 16. februára Garmin predstavil nový model hodiniek s názvom Enduro™. GPS smart hodinky s množstvom športových funkcií sa pýšia ohromnou výdržou batérie, až 65 dní *.Pokročilý manažment batérie a solárne dobíjanie nie sú to jediné, čo priťahuje vytrvalostných športovcov. Nové funkcie zamerané na trailový beh pomôžu ultra bežcom lepšie monitorovať  a zlepšovať ich výkony.

Hodinky sú vyrobené tak, aby vydržali akýkoľvek tréning alebo ultra preteky. Enduro poskytuje ultra bežcom a cyklistom takú zásobu energie, ako majú oni sami. Unikátny náhľad na fyziologické metriky im pomáha neustále posúvať latku vyššie a sústreďovať sa len na to, čo je dôležité. Konštrukcia hodiniek nenecháva nič na náhodu. Odolné kompozitné telo chránené nerezovou alebo titánovou lunetou a celokovovým zadným krytom zaručujú vysokú integritu s certifikátom MIL-Std-810. Temperované sklíčko Corning Gorilla Glass chráni transflektívny displej a fotovoltaický panel.

Hmotnosť hodiniek sa podarilo podstatne zredukovať na 72 gramov (verzia Steel) a na 58 gramov (verzia Titanium).  To je až o 25% menej ako vlajková loď Garminu Fénix 6! Redukciu hmotnosti nájdete aj v ultra ľahkom streč nylonovom remienku. 

ďalší level tréningu

Enduro má niekoľko nových nástrojov pre tréning a zotavenie, ktoré sú špecificky prispôsobené potrebám vytrvalostných športovcov.

  • VO2 max pre trailový (cezpoľný) beh: Monitoruje úroveň kardiovaskulárnej kondície, aj na trati s neustále sa meniacimi podmienkami. Meranie je možné vykonať aj pri behoch s veľkým prevýšením, výpočet zohľadňuje aj aktuálnu aklimatizáciu bežca na teplotu a nadmorskú výšku.
  • ClimbProTM Trail vylepšenie: Informácie v reálnom čase o nasledujúcich úsekoch stúpania vrátane prevýšení, sklonov, vzdialeností s manažérom stúpania. Pre dodatočne zvýšenú bezpečnosť teraz ClimbPro ponúka aj detailné informácie o zostupových úsekoch.
  • Časovač odpočinku: Pri spustenej aplikácii Ultrarun si môžete zaznamenávať aj jednotlivé prestávky strávené na občerstvovacích staniciach na trati.
  • MTB metriky: Okrem bežných hodnôt pri horskej cyklistike zaznamenajte aj hodnoty GRIT a FLOW, ktoré hodnotia obtiažnosť a plynulosť jednotlivých jázd. Okrem celkového času zaznamenáte aj čas jednotlivých zjazdov, aby ste mohli svoje rekordy prekonávať.
  • Pokročilý Poradca Zotavenia: Doprajte vášmu telu dostatok nevyhnutného zotavenia po výkonoch. Po každom tréningu vám táto funkcia odpočíta čas do úplného zotavenia. Do výpočtu započíta všetky ďalšie aktivity a údaje o strese, odpočinku a spánku.
  • Odporúčané cvičenia: Denné odporúčania na základe vášho súčasného stavu. Bežecké a cyklistické tréningy na základe aktuálnej tréningovej záťaže a tréningového stavu.

celodenné sledovanie aktivity a zdravia

Enduro ponúka všetky inovatívne funkcie na sledovanie aktivity a zdravotných ukazovateľov počas celého dňa i noci. Integrovaný pulzomer získava podrobnejšie údaje o vašom tele, a Pulse Ox senzor dokáže merať úroveň okysličenia krvi pri výkonoch vo vysokých nadmorských výškach, i počas spánku. Funkcia Body Battery exkluzívna pre zariadenia Garmin dokáže merať úroveň telesnej energie, takže si viete lepšie plánovať správne chvíle na tréning a na odpočinok.

stále v spojení, aj mimo dosahu mobilnej siete

Nezáleží na tom, kam vás vaše nohy povedú, Enduro je vybavené prijímačom viacerých systémov navigačného signálu, ktoré pomáhajú s presnosťou polohy aj v naozaj náročných podmienkach. ABC senzory  pomáhajú s údajmi o nadmorskej výške, zmenách počasia a s presným smerom vďaka 3D kompasu.

Po pripojení satelitného komunikátoru inReach Mini dokáže používateľ posielať a prijímať správy a zdieľať svoju polohu, aj keď je úplne mimo dosahu mobilných sieti, a to priamo zo svojho zápästia. Toto malé zariadenie ponúka aj nepretržitú interaktívnu SOS službu. Po stlačení SOS tlačidla operátor zistí vašu polohu, komunikuje s vami o závažnosti situácie, aktivuje miestne záchranárske zložky a zotrvá s vami počas celého procesu záchrany.**

Nové modely Enduro budú dostupné už čoskoro, za doporučené maloobchodné ceny od 799,99 € do 899,99 €.

Viac informácií o produktoch garmin nájdete na webe www.garmin.sk a blog.garmin.sk.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite