Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Európska komisia si uplatnila opciu na ďalších 80 miliónov dávok kandidátskej vakcíny na COVID-19 od spoločnosti Moderna

.sponzorované .promotion

Preprava vakcíny by zároveň mala byť jednoduchšia, čo uľahčí očkovací proces.

Európska komisia si uplatnila opciu na ďalších 80 miliónov dávok kandidátskej vakcíny na COVID-19 od spoločnosti Moderna

európska komisia využila možnosť nákupu ďalších 80 miliónov dávok vakcíny mRNA-1273 od spoločnosti Moderna, čím počet dostupných dávok pre členské štáty EÚ vzrástol až na 160 miliónov.

"Oceňujeme dôveru v spoločnosť Moderna a našu kandidátsku vakcínu proti COVID-19 mRNA-1273, ktorú dokazuje aj toto navýšenie dodávok v dohode s Európskou komisiou," uviedol Stéphane Bancel, výkonný riaditeľ spoločnosti Moderna. "Teraz čakáme na kladné stanovisko Európskej liekovej agentúry (EMA) a ďalších regulačných orgánov a zároveň sa sústredíme na distribúciu. Naďalej ostávame odhodlaní spolupracovať s vládami a partnermi na celom svete pri riešení tejto pandémie."

Spoločnosť Moderna zároveň aktualizovala svoju príručku pre distribúciu mRNA-1273 tak, aby zahŕňala lokálnu prepravu za kontrolovaných podmienok v tekutom stave pri teplote 2 - 8 °C. Pri štandardných teplotách 2 - 8 °C zostáva vakcína mRNA-1273 stabilná až po dobu 30 dní, čim sa zmierňujú logistické ťažkosti pri preprave vakcíny na vzdialenejšie miesta a tým sa odstraňujú ďalšie prekážky v očkovacom procese. Po tom, čo bola táto informácia zdieľaná aj na stretnutí poradného výboru pre vakcíny a súvisiace biologické výrobky (VRBPAC) Úradu pre kontrolu potravín a liečiv USA (FDA), FDA odhlasoval schválenie núdzového použitia tejto vakcíny.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite