Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vianočné darčeky pre deti? Experti na hračky vám pomôžu s výberom

.sponzorované .promotion

Predvianočné obdobie sa nám už každoročne spája s honbou za darčekmi pre malých aj veľkých, špeciálne si však dávame záležať na darčekoch pre deti, pre ktoré sú Vianoce skutočne magickým sviatkom. Ako vybrať darček, ktorý deti nielen poteší, ale má pre nich aj skutočnú pridanú hodnotu? Zisťovali sme to u tých najpovolanejších – expertoch na hračky zo siete hračkárstiev TOYETO.

Vianočné darčeky pre deti? Experti na hračky vám pomôžu s výberom

vianočný stromček a pod ním hŕba darčekov v bláznivých farbách, ktoré deti zabavia maximálne počas nasledujúcich dní a následne budú zapadať prachom na poličke – to je ukážka toho, ako by to na Vianoce rozhodne vyzerať nemalo, a zároveň niečo, čo sa úplne prieči filozofii TOYETO. V sieti hračkárstiev TOYETO sa totiž aj vo vianočnom období, ktoré je pre hračkárstvo tým najdôležitejším a najziskovejším v roku, snažia zákazníkov edukovať o tom, že treba uprednostniť kvalitu pred kvantitou

„Deti nepotrebujú veľa hračiek, postačia im tie kvalitné, ktoré im pomôžu rozvíjať ich potenciál. To opakujeme už niekoľko rokov a stále si za tým stojíme,“ hovorí Dominik Rusňák, CEO hračkárstva TOYETO, kde nájdete len vnímavé hračky s pridanou hodnotou a potenciálom zabaviť deti na dlhší čas.  

čo teda vybrať? 

Aktuálne trendy neobchádzajú ani svet hračiek, napriek tomu medzi najobľúbenejšie hračky  stále patrí klasika – bábiky a domčeky pre bábikystavebnice, autíčka a vláčikové dráhyspoločenské hry, ktoré zákazníci stále vyhľadávajú a deti obľubujú.  Svojimi slovami to potvrdzuje i Dominik Rusňák: „Aj u našich zákazníkov sa najčastejšie objavuje tendencia výberu jednej „väčšej“ hračky, ktorú doplnia menšími drobnosťami. Určite neodporúčame kupovať hračky len tak „do počtu“, v predajniach i na zákazníckom servise však dokážeme vždy poradiť, ako vybrať niečo, čo deti zabaví a poskytne im pridanú hodnotu, s ohľadom na vek dieťaťa. Našťastie, v TOYETO toho máme na výber dosť – od tých špeciálnych veľkých hračiek ako sú kuchynky, vláčikové dráhy či domčeky pre bábiky, ktoré sú naozaj nezabudnuteľným darčekom, až po drobnosti, ktoré však tiež dokážu urobiť veľkú radosť.“ Patria medzi nich hračky ako puzzle, sety na maľovanie Aquarellum a hlavolamy, ale aj figúrky dinosaurov či plyšové hračky.  

dôraz na psychológiu i bezpečnosť  

Každá hračka, ktorú dieťa dostane (a to nielen na Vianoce), by mala urobiť nielen radosť, ale napĺňať aj psychologické potreby dieťaťa. Detská psychologička a psychoterapeutka PhDr. Eva Reichelová, CSc. ako príklad uvádza hračky, ktoré by podľa jej slov nemali chýbať žiadnemu dieťaťu: „Nazývam to takým základným balíkom hračiek, ktorý pomôže rodičom detí medzi 2,5 až 10 rokmi zorientovať sa v psychologickej hodnote hračiek a pochopiť, ktoré hračky deťom poskytnú naplnenie ich potrieb.“

 Tento balíček by podľa nej mal zahŕňať domček pre bábiky s postavičkami symbolizujúcimi rodinu, bábiku-bábätko s nočníkom, zvieratká, autíčka, magické postavy ako ježibabu či čerta, telefón, lekársky kufrík či sadu pomôcok na maľovanie - čo sú všetko hračky, ktorými sa možno inšpirovať aj pri výbere vianočných darčekov.  Reichelová i Rusňák sa nezávisle od seba zhodujú v tom, že hračky pre deti by mali byť predovšetkým bezpečné, a to z hľadiska ich materiálov a nezávadnosti. „Pri výbere hračiek v TOYETO majú rodičia v tomto ohľade o starosť menej. Všetky hračky, ktoré u nás nájdu, totiž prechádzajú prísnym výberovým procesom a na pulty predajní a do e-shopu sa dostávajú len 100 % bezpečné hračky, ktoré spĺňajú tie najprísnejšie bezpečnostné certifikáty,“ vysvetľuje Rusňák. 

darčeky, ktoré myslia aj na ekológiu

Okrem pridanej edukačnej hodnoty sa sieť hračkárstiev TOYETO orientuje aj na ekologický aspekt ponúkaných hračiek. Všetky pochádzajú len od overených výrobcov, ktorí sa snažia o čo najekologickejší spôsob výroby a férové podmienky pre všetkých svojich zamestnancov. Mnoho hračiek, ktoré v TOYETO nájdete sú vyrobené z inovatívnych ekologických materiálov – príkladom sú hračky z korku od portugalskej značky Elou, séria hračiek pre bábätká vyrobená z japonskej ryže, ale aj hračky vyrobené z recyklovaných plastov, ktoré nájdete pod hlavičkou značky Green Toys

Obľúbené a (doslova) nesmrteľné sú však drevené hračky, ktoré by nemali chýbať ani pod vašim vianočným stromčekom. Okrem toho, že sú ekologické, hra s nimi má pre deti mnoho benefitov, napr. podporuje rozvoj jemnej motoriky a cibrí ich predstavivosť a fantáziu, nehovoriac o tom, že sú vizuálne zaujímavé a vydržia naozaj dlho. Teda všetko, čo by sme od vhodného vianočného darčeka očakávali.  

vianoce v znamení spolupatričnosti 

Vianoce však nie sú len o darčekoch - mnoho detí by všetky darčeky sveta vymenilo za zdravie a možnosť stráviť tento čas doma so svojimi blízkymi. Aj preto sa tieto Vianoce TOYETO spojilo s Dobrým anjelom a pripravili si pre deti vianočnú súťaž Dobré Vianoce, v ktorej vyzývajú deti, aby detičkám z Dobrého anjela nakreslili, aké Vianoce by im zaželali. Okrem toho, že takýmto spôsobom dokážu tieto choré detičky potešiť, za každý list venuje TOYETO nadácii Dobrého anjela 0,50 € a aspoň takýmto spôsobom môžu deti spoločne pomôcť tým menej šťastným. Lebo aj o tom by mali byť Vianoce. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite