Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Keď ide o život, zdravie a majetok

.sponzorované .promotion .promotion

Miroslav Pěčka sa už viac ako 25 rokov venuje systémom, ktoré chránia náš majetok a životy. Podieľal sa na modernizácii Hniezd záchrany, pomáha firmám vytvárať zdravé pracovné prostredie a jeho firma AMS Com prináša riešenia, ktoré boli preverené v oblastiach najviac zasiahnutých covidom. Verí, že tak pomôže podnikateľom na Slovensku zvládnuť súčasnú epidémiu.

Keď ide o život, zdravie a majetok Miroslav Pěčka so zaklada- teľkou a koordinátorkou Hniezd záchrany, pani Annou Ghannamovou (v strede).

ako dokážu moderné technológie pomáhať v boji s covid-19? 

Dokážu zjednodušiť a zefektívniť realizáciu epidemiologických opatrení. Systémy, s ktorými pracujeme, vedia bezkontaktne zmerať teplotu veľkému počtu ľudí, monitorovať počet osôb či ich správanie, vďaka čomu chránia zdravie zákazníkov, ako aj bezpečnosť zamestnancov. 

vďaka čomu viete, že tie systémy v praxi fungujú? 

Výrobcovia, s ktorými spolupracujeme, sa už na začiatku pandémie podieľali na prevencii ochorenia covid-19 v Ázii. Vieme tak zákazníkom na Slovensku ponúknuť aktuálne najlepšie riešenia, ktoré boli preverené v najťažšie zasiahnutých oblastiach od dopravných uzlov cez komerčné komplexy, banky, hotely, reštaurácie, letiská, nemocnice, ale aj nákupné centrá. 

viete uviesť príklad využitia týchto technológii?

Ak chcete zmerať teplotu 5 000 ľudom, bude to trvať pomocou teplomeru asi 4,5 hodiny. Ak však použijete termálne riešenie, ktoré meria 3 osoby za sekundu, potrvá to iba 30 minút. Systémy, s ktorými pracujeme v AMS Com, dnes dokážu merať teplotu s vysokou presnosťou ± 0,3°C. Vedia detekovať rúško alebo upozorniť na jeho neprítomnosť.

sú to len jednorazové riešenia?

Nie, práve naopak, boli tu oveľa skôr ako covid. Poznatky z analytických možností kamerových systémov dokážu zabrániť aj šíreniu bežných chrípkových ochorení v prostredí zvýšeného pohybu a výskytu ľudí. Ide o riešenia, ktoré budú pomáhať vo firmách dlhodobo. 

aký prínos to má pre firmy? 

Zamestnávateľ znižuje riziko uzatvorenia prevádz­ky, znižuje sa riziko nákazy personálu, výpadku pracovnej sily, predchádza sa odstávkam výroby či práce a zrýchľuje sa vstup do prevádzky pri nástupe na zmeny. 

prispievajú teda moderné technológie k lepšiemu plánovaniu vo firmách?

Áno, pretože moderné systémy poskytujú aktuálny prehľad situácie a štatistiky počtu pracovníkov v nastúpenej zmene. Na základe toho firmy vedia plánovať výrobu a termovízne systémy pomáhajú aj v prevencii pred bežnými chrípkovými ochoreniami. 

vaša firma AMS Com sa však nezaoberá len ochranou osôb, ale aj rôznych objektov...

Naše kamerové systémy chránia napríklad predajne Mercedes-Benz v Lamači, VW v Dúbravke, priemyselné parky P3 v Lozorne, v Ivanke pri Dunaji a v Žiline, ako aj veľa kancelárskych budov. Som hrdý, že sme sa mohli podieľať na rekonštrukcii Zámku Šimák, ktorý dostal ocenenie za Stavbu roka 2019. Okrem toho robíme aj menšie projekty. Napríklad Vinárstvu Pavelka sme dodávali inštaláciu zabezpečovacieho a kamerového systému. 

ktoré nové funkcie dokážu najlepšie ochrániť majetok? 

Kamerový systém vie pomocou množstva analytických funkcií identifikovať veľa udalostí, ako napr. krádež tovaru vo výrobnej hale, pohyb v neoprávnenej zóne, neobvyklé správanie, jazdu v protismere, a upozorniť operátora na akúkoľvek nežiaducu situáciu formou aktívneho zobrazenia na monitore, e-mailom, esemeskou či alarmom. 

jedno z kamerových riešení ste pro bono zabezpečovali aj pre Hniezda záchrany. Prečo? 

V Hniezdach záchrany sa často stávalo, že ich nie­kto falošne aktivoval. Pre personál nemocnice to bolo stresujúce. Keď sa jedna z bánk rozhodla pomôcť s ich rekonštrukciou, oslovila nás zakladateľka Hniezd záchrany pani Anna Ghanamová. Poznala našu prácu aj môj vzťah k iným charitatívnym projektom. Priložili sme ruku k dielu. Doplnili sme do 22 Hniezd záchrany kamery, ktoré však zachovávajú anonymitu, keďže snímajú len priestor inkubátora a nesnímajú osobu, ktorá doň vkladá dieťa.

čo je pre vás najväčšou výzvou na najbližšie obdobie? 

Zamerať sa v prvom rade na vzťahy s našimi zákazníkmi, ponúkať im stopercentné riešenia a byť pre nich v tejto neľahkej dobe prínosom. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite