Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Študentský týždeň duševného zdravia

.sponzorované .promotion

Celé podujatie bude naživo vysielané na Facebooku ŠRVŠ a účastníci sa budú môcť zapojiť do diskusie pomocou aplikácie Sli.do.

Študentský týždeň duševného zdravia

pri príležitosti Svetového dňa duševného zdravia (10.10.) pripravila Študentská rada vysokých škôl (ŠRVŠ) v spolupráci s Ministerstvom zdravotníctva SR, študentskými spolkami a odbornými organizáciami Študentský týždeň duševného zdravia (12. - 15.10.).

Počas Študentského týždňa duševného zdravia budeme spolu s odborníkmi približovať témy súvisiace s duševným zdravím a jeho prepojením na vzdelávanie. Venovať sa budeme aj súčasnej pandemickej situácii a jej dopadu našu duševnú pohodu študentov. V neposlednom rade otvoríme problematiku slabých podporných systémov a ponúkneme myšlienky a nápady ako môžu vysoké školy pomôcť k duševnej pohode svojich študentov.

Celé podujatie bude naživo vysielané na Facebooku ŠRVŠ a účastníci sa budú môcť zapojiť do diskusie pomocou aplikácie Sli.do. Viac informácií o programe nájdete vo Facebookovej udalosti.

program

Pondelok (12.10.) o 17:30

Diskusia: Duševná (ne)pohoda mladých a vzdelávanie

Úvod: Dr. Viktor Svetský (MZ SR - oddelenie nadrezortnej koordinácie, kancelária ministra) Ing. Lukáš Sekelský PhD. (MZ SR - sekcia reformnej agendy)

Hostia: Doc. PhDr. Denisa Šoltésová, PhD (Trojlístok n.o.), PhDr. Vladimír Stanislav, PhD., MPH, (OLÚp Predná Hora), PhDr. Marek Madra PhD. (IPčko)

Utorok (13.10.) o 17:30 Workshop: Ako zvládať stres?

Organizácia: Slovenská asociácia študentov a absolventov psychológie (SAŠAP)

Streda (14.10.) o 17:30

Diskusia: Pandémia a čo môžu robiť vysoké školy pre duševné zdravie

Úvod: Ursa Leban (Európska študentská únia - ESU)

Hostia: PhDr. Michal Hajdúk PhD. (Katedra psychológie FIF UK, Psychiatrická klinika LF UK a UNB, Centrum výskumu psychických porúch) Mgr. Veronika Zibrinylová PhD. (UNIPOC - UPJŠ) MUDr. Mária Matisová (Psychiatrická klinika LFUK a UNB)

Štvrtok (15.10.) o 18:00 Workshop: syndróm vyhorenia

Organizácia: Slovak Medical Students' Association (SloMSA)

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite