Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Startup World Cup & Summit bude online a zadarmo

.sponzorované .promotion

Startup World Cup & Summit (SWCSummit), ktorý sa mal konať 14. októbra v pražskej Pragovke, sa kvôli koronavírusu kompletne presúva do online prostredia. Na programe jedného z najväčších startupových podujatí v Európe sa tým ale nič nemení. Zlatým klincom programu bude kontinentálne finále súťaže Startup World Cup, v ktorom sa 12 finalistov z predchádzajúcich regionálnych kôl stretne o titul startupového "majstra Európy" a potenciálny investíciu vo výške 500 000 dolárov. Súťaž aj vystúpenie viac ako 30 osobností startupového sveta budú môcť diváci sledovať naživo a zdarma na www.swcsummit.com.

Startup World Cup & Summit bude online a zadarmo

 "Ideálne by samozrejme bolo stretnúť sa osobne, však za daných okolností má prednosť ochrana zdravia. Vďaka technológiám sme schopní sprostredkovať finále súťaže aj stretnutie s inšpirujúcimi osobnosťami i na diaľku - vrátane plánovaných panelových diskusií a mentorských stolov pre menšie skupinky. Kapacita niektorých častí programu je však obmedzená, preto odporúčam rezervovať si miesto na stránkach www.swcsummit.com čo najskôr, " upozorňuje Václav Pavlečka, CEO spoluorganizátora, spoločnosti Air Ventures.

Hlavnou osobnosťou bude Tosca Musk

Na programe bude výrazne viac než len startupová súťaž. Usporiadatelia tradične oslovili rad známych osobností, ktoré sa zapoja v úlohe spíkrov, panelistov či mentorov.

Hlavnou hviezdou tohto ročníka bude Tosca Musk - členka svetovo preslávené rodiny Musk (sestra Elona Muska) a zakladateľka úspešné streamovacie platformy Passionflix, ktorá sa zameriava na romantické filmy a komédie. Tá vystúpi po predstavení všetkých finalistov súťaže, tesne pred vyhlásením európskeho víťaza, teda 14. októbra po 15. hodine.Ďalšími výraznými osobnosťami, ktoré sa podelia o svoje skúsenosti a know-how, budú:• Marvin Liao - skúsený startupový investor z vyhláseného akcelerátora 500 Startups;• Irina Nicoleta Scarlat - riaditeľka zodpovedná za expanziu značky Revolut v regióne CEE;• Tom Cwik - zástupca NASA, ktorý má na starosti prevádzanie kozmických vynálezov do normálneho pozemského života;• Martin Tolar - český vedec a neurológ, ktorého spoločnosť Alzheon je aktuálne asi najbližšie vynálezu lieku na Alzheimerovu chorobu.Medzi vystupujúcimi nebudú chýbať ani ďalšie českí zástupcovia - napr. Karel Janeček, vizionár, podnikateľ, matematik a filantrop, či Tomáš Jurdák, partner a riaditeľ spoločnosti Middlecap Real Estate.

Nadviažu Česi na minuloročný úspech?

Vlani mal celoeurópskej víťazstvo na dosah český startup Motionlab, ktorý sa zaoberá výrobou personalizovaných videí. Ten úplne ovládol regionálne kolo pre oblasť V4 a od úspechu v SWCSummitu získal ešte niekoľko ďalších ocenení.Tento rok sa regionálne kolo pre oblasť Českej republiky, Slovenska, Poľska a Maďarska uskutoční 13. októbra. "Prihlásilo sa doň rekordné množstvo startupov, cez 450. V nadchádzajúcich dňoch z nich vyberieme 10 najlepších, ktoré sa v predvečer SWC Summitu predstaví pred odbornú porotou. Víťaz potom v celoeurópskom finále doplní 11 najlepších z ostatných regiónov, " upresňuje Martin Vápeník, CEO zo spoluorganizátora spoločnosti UP21.

Cena? Tento rok zadarmo

Nielen finále súťaže, ale kompletne celý program zahŕňajúci cez sedem hodín inšpirujúcich rozhovorov a vystúpení budú môcť diváci sledovať úplne zadarmo vďaka finančnej podpore Magistrátu hl. mesta Prahy. Streamovať sa bude prostredníctvom všetkých komunikačných kanálov Startup World Cup & Summitu, teda na webe www.swcsummit.com, cez sociálne siete FB a Linkedin, alebo cez Youtube kanál.Online prenos začne 14. októbra po deviatej hodine ráno a koniec sa predpokladá po 16. hodine, kedy sa budú vyhlasovať víťazi súťaže. 

K účasti na mentorských stoloch, ktoré majú kapacitu obmedzenú len na 10 osôb, sa záujemcovia budú môcť prihlasovať prostredníctvom aplikácie, ktorá bude k stiahnutiu na www.swcsummit.com, GoOut.net aj na sociálnych sieťach. "Než aby sme v rámci karanténnych opatrení usporiadali akciu pre niekoľko málo vyvolených, radšej všetok program, na ktorom sme pracovali viac ako rok, sprístupníme čo najväčšiemu počtu ľudí," hovorí Václav Pavlečka a dopĺňa: "Všetkým, ktorí si už v predchádzajúcich týždňoch zakúpili vstupenky, ponúkame v plnej výške refundáciu, prípadne vstupenky prevedieme na budúci ročník. Ten už snáď bude možné usporiadať štandardne. "

Kontakt pre média:Maroš Havran

E-mail: havran@pozitiva.sk

Mobil: +421 917 928 526

Web: www.swcsummit.com

Viac o Startup World Cup & Summit

Startup World Cup & Summit (SWCSummit) je unikátnym spojením dvoch najvýznamnejších startupových konferencií posledných rokov. Startup World Cup je celosvetová startupová konferencie a súťaž organizovaná venture kapitálovým fondom fenoxy. Vznikla priamo v Silicon Valley s cieľom podporiť celosvetové inovácie, prepojiť startupový ekosystém, otvoriť dvere talentovaným podnikateľom a identifikovať 20 najlepších startupových projektov na svete. Víťazi regionálnych kôl sa stretnú vo veľkom finále priamo v Silicon Valley, v ktorom budú so svojimi projektmi bojovať o investíciu vo výške 1 milióna dolárov a viac. 

Startup Summit je potom tradičný konferencií sa sedemročnú tradíciou, ktorú organizuje investičný fond Air Ventures. História konferencie siaha do roku 2012 a vystúpili na nej spíkři z najznámejších globálnych korporácií i startupov - od editorov TechCrunch cez šéfmi Startupbootcampu, investorov zo Silicon Valley tlačový tajomník, zástupca zo spoločností ako Tesla alebo SpaceX či Hyperloop Transport Technologies, až po zakladateľa nádejných startupov ako Kiwi. com a korporátnej kapitánmi, napr. Andre Wehrnera zo Škoda Auto alebo Tomáša Budnik z O2. Viac informácií nájdete na www.swcsummit.com.

Viac o Air Ventures

Air Ventures podporuje startupy  v rozlete. Investuje do dynamických technologických firiem predovšetkým v regióne strednej Európy, prináša unikátne know-how v budovaní marketingových stratégií a umožňuje startupom efektívnejšie oslovovať a získavať zákazníkov. Viac na www.airvcs.com.

Viac o UP21

UP21 je startupový seed fond, ktorý startupom dodáva štyri kľúčové veci pre to, aby mohli vzlietnuť: finančnú investíciu, špecializovaný mentoring a tiež dôležité základné zručnosti. UP21 zostavuje pre každý startup vlastný navigačný plán, a tak naviguje inovátorov na ich ceste k úspechu v duchu svojho motta "Investície nestačia. Chcite svojho kopilota ". Viac na www.UP21.com.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite