Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

TIPOS poskytne prostriedky nemocniciam na nákup nebulizérov na pomoc pri liečbe ochorenia COVID-19

.sponzorované .promotion

Slovensko sa už niekoľko týždňov nachádza v komplikovanej situácii pandémie, ktorá ovplyvňuje náš každodenný život.

TIPOS poskytne prostriedky nemocniciam na nákup nebulizérov na pomoc pri liečbe ochorenia COVID-19

národná lotériová spoločnosť TIPOS a.s. pomôže zdravotníckym zariadeniam, ktoré denne bojujú s novými prípadmi ochorenia COVID-19, nákupom prístrojov na na efektívne podávanie liekov.

Predstavenstvo spoločnosti schválilo darovacie zmluvy, ktorých predmetom sú finančné dary na nákup medicínskych prístrojov – nebulizérov. Tieto sú považované za súčasných okolností za jedny z najdôležitejších zariadení pre nemocnice. Nebulizéry sú využívané pre ventilovaných, tak aj pre spontánne dýchajúcich pacientov. Nebulizéry sú od írskeho výrobcu Aerogen.   

Predstaventstvo TIPOS a.s.Predstaventstvo TIPOS a.s.

Nové vybavenie pomôže pacientom s ochorením COVID-19, ktorí sú v kritickom stave a prispeje k zlepšeniu starostlivosti o pacientov a ľahšiemu prekonaniu náročného ochorenia. Prístroj sa využíva  na efektívne podávanie liečiv priamo do pľúc. Liečivo je rozprášené na najjemnejší aerosól a dopravené do najmenších častí pľúc. Vďaka tomu je to najefektívnejší spôsob podávania liekov pri respiračných ochoreniach. Liek sa dostane rýchlo a efektívne tam, kde je potrebný. Ďalšou možnosťou je intravenózne podanie (do žily), kedy však dochádza k zaťaženiu pečene a obličiek pacienta, a takto aplikované liečivo nemá dostatočný účinok ako v prípade nebulizačnej terapie. 

Nebulizácia Aerogen zabezpečuje liečbu pacientov s COVID-19 a aj vo svete sa ukazuje ako jedna z najdôležitejších, najefektívnejších a najbezpečnejších foriem podávania liečiv pacientom v rámci pandémie. 

Vďaka spoločnosti Tipos získajú nemocnice užitočné nebulizéry v hodnote viac ako 50 000 €. 

Nebulizéry dostanú tieto zdravotné zariadenia: Detská klinika anestéziológie a intenzívnej medicíny BA, Klinika detskej pneumológie a ftizeológie BA, Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny BA, Klinika anestéziológie a intenzívnej medicíny, Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny, II. klinika pediatrickej anestéziológie a intenzívnej medicíny SZU v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou, Klinika infektológie, UVN Ružomberok Klinika anestéziológie a intenzívnej medicíny, NsP Poprad, Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny Trstená, Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny, I. klinika anestéziológie a intenzívnej medicíny Košice, Detské oddelenie s JIS a JIRSN Nemocnica Poprad.

Výhody aerosólovej nebulizácie Aerogen spočívajú vo viacerých aspektoch:

  • Pri použití sa liečivo naleje do špeciálneho SOLO nebulizéru, ktorý vďaka patentovanej vibračnej membráne kmitá 128-tisickrát za sekundu. Membrána má priemer 5 mm a v nej sa nachádza tisíc navlas rovnako veľkých otvorov. Vďaka nim je garantovaná stabilita veľkosti častice, ktorá do pacienta prejde. Vibrovaním sa mení skupenstvo liečiva z kvapalného na plynné. Špeciálny nebulizér vytvára paru, ktorá je následne bez nutnosti dodatočného prietoku vzduchu odoberaná z komôrky nebulizéra do dýchacieho okruhu. 
  • Použitím nebulizácie AEROGEN je použité úplne celé liečivo, čo výrazne zlepšuje ekonomický aspekt Aerogenu. 
  • Najdôležitejšou výhodou je, že AEROGEN je v prípade COVID-19 v podstate jediným možným spôsobom nebulizácie, keďže pri jeho použití netreba otvárať dýchací okruh pacienta. Zamedziť jeho otváraniu je v týchto podmienkach obzvlášť dôležité kvôli eliminácii kontaminácie z dýchacieho okruhu. V ňom sú vždy všetky možné vírusy a baktérie, ktoré pacient v sebe má, pretože ventilátor a pacient sú uzavretý okruh. Spomínaný systém je do okruhu vsadený na začiatku ventilácie a je tam počas celej doby až do dĺžky 28 dní. Eliminácia možnej nákazy zdravotníckeho obsluhujúceho personálu je dnes naozaj zásadná.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite