Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Profesia days vsadili do vzdelávania viac ako kedykoľvek predtým

.sponzorované .promotion

Festival príležitostí nemyslí iba na nezamestnaných.

Profesia days vsadili do vzdelávania viac ako kedykoľvek predtým

festival príležitostí Profesia days je na Slovensku známy ako najobľúbenejšie podujatie zamerané na prácu. Spoločnosť Profesia organizuje túto akciu už po 11. raz.

Na Kazimíra a Fridricha sa bude rozprávať o práci, platoch a všetkých ďalších témach, ktoré vládnu trhu práce. V stredu a vo štvrtok 4. a 5. marca bude bratislavská Incheba pripravená privítať tisíce návštevníkov festivalu Profesia days. Veľký záujem vzbudzuje aj fakt, že všetky aktivity, vzdelávanie a prednášky sú pre ľudí úplne zadarmo. Podmienkou je len rýchla registrácia.

Generálnym partnerom je spoločnosť Lidl. Čerstvý víťaz ankety Najzamestnávateľ v kategórii obchod a služby prichádza na festival s množstvom pracovných príležitostí v administratíve, IT, obchode a službách či logistike. Na Profesia days predstaví tiež svoje programy pre študentov a absolventov a zaujímavé sprievodné aktivity.

Počet ponúk klesol, niektoré odvetvia ale stále prekvitajú

V roku 2020 sa na trhu práce čoraz intenzívnejšie spomína recesia. Ľudia preto majú možnosť na Profesia days získať aj užitočné informácie, aká je situácia u jednotlivých zamestnávateľov. Napriek úbytku voľných pracovných miest, majú Slováci v prvom štvrťroku novej dekády stále veľa príležitostí. Najväčší pracovný portál Profesia.sk evidoval za necelé dva mesiace tohto roka takmer 40-tisíc pracovných ponúk.

Viacerí zamestnávatelia potvrdzujú, že počet ponúk v ich spoločnosti je stále vysoký. Aktuálna miera nezamestnanosti, ktorá sa pohybuje pod piatimi percentami však nasvedčuje, že nábory nových ľudí nie sú jednoduché. Aj z tohto dôvodu je pre firmy výrazné plus, že na festivale môžu osloviť aj ľudí, ktorí by normálne na ponuku práce v danom odvetví nezareagovali.

Festival je rozdelený do tematických zón

Profesia days sú už známe tým, že nejde o akciu, ktorá ľuďom prinesie iba možnosť prísť do haly plnej zamestnávateľov. Festival príležitostí je rozdelený do viacerých zón. Najväčšiu plochu tvorí všeobecná zóna, kde tvoria program a aktivity samotní zamestnávatelia, návštevníci môžu ďalej okúsiť program na hlavnom pódiu, v zóne IT, zóne mladých talentov, zóne financií a účtovníctva, zóne spoločenskej zodpovednosti, master class, paralelnej Polis a ďalších.

Jedným z najväčších lákadiel je tradične hlavné pódium, na ktorom vystupujú úspešní Slováci z rôznych oblastí. Inšpiráciu a cenné rady prídu návštevníkom odovzdať napríklad šéfkuchár Michal Konrád, bývalý hokejista, komentátor a pracovník Policajného zboru Boris Valábik, herečka Kristína Tormová či Gizka Oňová a ďalší. Ľudí, ktorí sa zaujímajú o novinárčinu isto potešia prednášky Zuzany Kovačič Hanzelovej s Michalom Kovačičom či Braňa Závodského, Adama Valčeka a Mareka Vagoviča. Zaujímavou bude tiež prednáška redaktora Reflexu Borisa Prša, ktorý úprimne porozpráva o tom, ako je niekedy dôležité spomaliť.

Zaujímavý program, náučné a vzdelávacie prednášky a workshopy budú však pripravené aj inde. Mladých absolventov či študentov môže zaujať nevšedná novinka – speed dating v zóne mladých. 

CSR ako podstatný článok trhu práce

Spoločnosť Profesia prináša na svoj festival už tradične aj témy, ktoré sú na trhu práce aktuálne. Jednou z nich je určite spoločenská zodpovednosť. Firmy riešiace jednotlivé dôležité aspekty, ktoré zlepšujú našu spoločnosť, dokážu prilákať väčšiu pozornosť a vybudovať si u svojich zamestnancov väčšiu lojálnosť.

Zóna spoločenskej zodpovednosti prinesie prednášky napríklad o tom, ako v práci obmedziť zbytočné odpady, ako sa obliekať pekne a nezaťažovať planétu, ale aj pohľady na jednotlivé CSR zamestnávateľov. Zóna sa bude venovať tiež dôležitej téme – zamestnávaniu ľudí so zdravotným znevýhodnením. Záujemcovia si budú môcť vďaka virtuálnej realite vyskúšať život v koži nepočujúceho, nevidiaceho či imobilného.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite