Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Kultová kapela Ľahká Múza vystúpi v bratislavskom klube Kulturák

.marína Gálisová .promotion

Kapela Ľahká Múza oslávila 35 rokov na scéne tak, že obehla Česko a Slovensko v rámci mini-tour. Zavŕši ho 23. novembra v Bratislave, v klube Kulturák.

Kultová kapela Ľahká Múza vystúpi v bratislavskom klube Kulturák

tento rok je plný výročí a podobne to je aj u avantgardnej kapely Ľahká Múza. Vznikla ešte v roku 1984, odvtedy kontinuálne existuje a neustále prináša vlastné, inšpiratívne  pohľady na modernú hudbu.

V predchádzajúcich rokoch hrávala viac v zahraničí ako tu a to aj preto, že na Slovensku prakticky neexistuje scéna, na ktorej by sa mohla primerane prezentovať. Ale pri príležitosti svojich 35. narodenín sa kapela rozhodla pre koncerty na ose PRAHA – KOŠICE – BRATISLAVA, pretože sa chcela stretnúť hlavne so svojimi domácimi fanúšikmi. A tak vystúpila v auguste na dvojdňovom medzinárodnom festivale hudby – Prague Gothic Treffen. Kapela odohrala v štvorčlennej zostave spolu s jednou z dvoch performeriek – Vivian. Publikum reagovalo nadšene a v októbri vyšla v časopise Rock & Pop veľmi pozitívna recenzia, v ktorej označili Ľahkú Múzu za najzaujímavejšieho účinkujúceho festivalu. 

Následne koncom septembra hrala Ľahká Múza  po 26 rokoch opäť v Košiciach – v Kulturfabrik Tabačka v línii koncertov The Gathering združenia Dark Kaschau spolu s elektronickým Terminal State a dark ambientnou Fontanelou.

V aktuálnom čísle časopisu pre súčasnú kultúru a umenie – Vlna č. 80  si môžete od strany 100 prečítať rozsiahly rozhovor so speváčkou Gudrun o ich pôsobení počas celej doby existencie. 

Záverečný koncert ich minitour sa uskutoční v sobotu 23.11.2019 od 19:30 v bratislavskom klube Kulturák. Hosťom kapely bude jedna z najlepších domácich elektronických formácií Terminal State, ktorá tu je viac ako 25 rokov. Ľahká Múza vystúpi v 5-člennej zostave s dvoma performerkami – Leandrou a Vivian. V prípade Leandry budú mať možnosť diváci vidieť v rámci jej vystúpenia aj povestné baletné špičky, čím je táto performačná časť ojedinelá.  Vivian bude tancovať na jednu z nových skladieb budúceho albumu, ktorý skupina priebežne pripravuje.

Ľahká Múza zahrá koncertný repertoár z aktuálneho CD Byť Tvojím Zrkadlom a bonusy, ktoré tvoria obľúbené skladby z predchádzajúcich albumov.  Nečakajte však nostalgiu za starými časmi, ale riadne rozbehnutý, umelecky svieži večer!

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite