Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Časti auta, ktoré by ste pred príchodom zimy nemali nechať bez dozoru

.sponzorované .promotion

Vedeli ste o tom, že v zime sa vaše auto opotrebuje päťkrát rýchlejšie ako v lete?

Časti auta, ktoré by ste pred príchodom zimy nemali nechať bez dozoru

niet preto divu, že s nástupom chladného počasia sa čoraz viac vodičov zaujíma o to, ako pripraviť svoje auto na zimu a nenechať bez dozoru všetky jeho dôležité časti, O ktorých konkrétne je reč, si povieme v našom článku. 

Ak chcete svoje auto v zime používať bez najmenších problémov a komplikácií, budete sa musieť on teraz trochu viac zaujímať. 

Nízka okolitá teplota vzduchu spôsobuje nielen ťažkosti s motorom, ale ovplyvňuje aj ďalšie prvky vozidla. Príprava stroja na zimný režim posilní slabé miesta, ktoré môžu bez kontroly a pôsobením chladu viesť k problémom. 

vymeňte pneumatiky

Špičkový elektromotor zaisťuje chod dôležitých strojov. Na aute sú však rovnako veľmi dôležité v prvom rade pneumatiky. 

Zimné pneumatiky sú počas námrazy na vozovke kľúčom k bezpečnej jazde. Aj keď je vozidlo vybavené veľkým počtom elektronických asistentov, s letnými pneumatikami riskujete, že ho na ceste pred šmykom neuchránia. Nezabudnite tiež, že dezén letných pneumatík je úplne zanesený snehom, vďaka čomu sa brzdná dráha vozidla výrazne zhoršuje.

skontrolujte si zabezpečenie auta

Pneumatiky ešte nie sú všetko a úplný komfort na zimnej vozovke vám nezaistia. K pohodliu a lepšej istote musíte včas myslieť aj na spoľahlivé zabezpečenie auta. Ideálne je to, ktoré vám bez priameho kontaktu s vozidlom zaistí v jeho interiéri bezpečie a potrebný komfort. Pandora Alarmy majú v tomto smere tú najlepšiu ponuku. 

ďalšie dôležité odporúčania na zimu

Oplatí sa skontrolovať aj stierače. Čistota čelného skla je na nezaplatenie a v zime to platí dvojnásobne. Táto položka vás rozpočet nijako neohrozí, preto by ste na jej kontrolu mali myslieť pravidelne, alebo si kúpiť niečo kvalitnejšie, čo vydrží dlhšie. 

Väčšina moderných automobilov sa pôvodne vyrába a predáva s antikoróznou úpravou. Ak však telo vášho vozidla nie je dodatočne chránené proti korózii, mali by ste sa o to určite postarať. V zime musí auto jazdiť po cestách posypaných soľami a rôznymi chemikáliami, aby sa zabránilo námraze. Tieto látky ale nemajú s autom zľutovanie.

Protikoróznu úpravu je však lepšie vykonávať v dôveryhodnom servisnom stredisku. V súvislosti s množstvom posypového materiálu na cestách nezabudnite ani na dobré koberčeky do auta. Vyberajte si také, ktoré niečo vydržia a sú dostatočne pevné. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite