Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako sa postarať o bezproblémový chod auta, ktoré má už svoje roky?

.sponzorované .promotion

Trh s ojazdenými autami je dnes obrovský a ponuka zaberá viac ako 70 %. Hodnoty dopytu sú na tom rovnako, pretože ľudia dnes šetria na každom kroku. A kúpa lacnejšieho ojazdeného vozidla je jedným z takýchto spôsobov.

Ako sa postarať o bezproblémový chod auta, ktoré má už svoje roky? Shutterstock

Aby ste ale nepreplatili, je dôležité poznať aj technický stav takéhoto vozidla a zaistiť jeho údržbu, ktorá zlepší výkon. 

Dobrý web a podnikanie môžu fungovať na základe úspešnej reklamy Google. Ako sa však postarať o bezproblémový chod jedného z najdôležitejších strojov v našom živote? Všetko dôležité zistíte v našom článku. 

skontrolujte svetlá

Nie všetky autá majú systém sledovania stavu svetiel, takže po zakúpení vozidla by ste mali skontrolovať, či fungujú všetky svetlomety, obrysové svetlá, brzdové svetlá, ukazovatele smeru a spätný chod. Bez dobrých svetiel sa ďaleko nedostanete.

prekontrolujte stav motorového oleja a filtrov

Výmena oleja a olejového filtra v motore je jednou z hlavných úloh. Najlepšie je zvoliť výrobok, ktorý získal súhlas výrobcu vášho vozidla. V opačnom prípade vyberajte podľa výkonu odporúčaného výrobcom a viskozity.

Výkon motora môžete zlepšiť aj kontrolou stavu aktuálne používaného filtra pevných častíc. Pri rýchlej jazde sa sadze spaľujú samé, no po určitom čase je nutné urobiť aj repas.

vymeňte batériu

Potrebný pohon auta alebo strojov zabezpečuje niekoľko dôležitých jednotiek. A veľmi významným článkom je v tomto smere často aj batéria. Ak však už v ojazdenom aute dosluhuje, v zimných mrazoch sa motor nemusí správne naštartovať. Preto by ste si po zakúpení staršieho automobilu mali skontrolovať dátum výroby.

skontrolujte kvalitu brzdovej kvapaliny

Veľmi často sa po zakúpení ojazdených vozidiel ukáže, že brzdová kvapalina v nich sa nikdy nemenila. V lete môže byť potom ľahko horúca a vrieť a v zime môžu byť zasa problémy s brzdovým systémom v dôsledku tvorby ľadových kryštálov.

používajte nemrznúcu zmes 

Pre fungovanie motora nestačí vymeniť len olej a filtre. Stále dôležité je aj chladivo. Okrem vlastností proti zamŕzaniu musí mať ochranu proti korózii pre všetky časti motora, s ktorými je v kontakte. Aby sa preto motor v zime ťažko neštartoval, je vhodné skontrolovať aj kvalitu nemrznúcej zmesi. Vďaka týmto radám bude vaše ojazdené auto fungovať na 100 %.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite