Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Jubilejný 10. ročník Zbierky školských pomôcok vrcholí

.sponzorované .promotion

S príchodom nového školského roka tradične vrcholí aj celonárodná Zbierka školských pomôcok. Slovenská katolícka charita ju na Slovensku organizuje už 10-ty krát.

Jubilejný 10. ročník Zbierky školských pomôcok vrcholí

Slovenská katolícka charita darcom pripomína, že deťom zo znevýhodneného prostredia sa dá pomôcť nielen materiálne – opotrebovanými či novými školskými pomôckami, ale aj finančne.

Približne 70 000 školských pomôcok darovali Slováci deťom zo sociálne slabších pomerov takmer za desaťročie fungovania Zbierky školských pomôcok SKCH. S výzvou nevyhadzovať používané, no stále funkčné školské pomôcky prichádza Charita aj tento rok – darcovia ich môžu odovzdať do vyše 40-tich zberných miest na celom Slovensku až do 15. septembra 2019. Zoznam zberných miest nájdete na tejto stránke

Zbierku školských pomôcok koordinuje Slovenská katolícka charita na Slovensku cez arci/diecézne charity, ktoré poznajú konkrétne potreby ľudí v obciach či mestách z rôznych regiónov Slovenska. 

„Hoci nie každý z nás je rodičom, všetci sme boli niekedy dieťaťom, a preto sa vieme sami vžiť do nie vždy ľahkej situácie.“

Novinkou kampane školské pomôcky je tento rok aj video, ktorého ústrednou myšlienkou je motto: Každému z náš niečo chýba. Jeho autorom je Milan Kulifaj z RECtrl. Charita sa snaží poukázať na to, že aj bežná chýbajúca školská pomôcka, môže znížiť šance dieťaťa na vzdelávanie.

Prostredníctvom sociálnych sietí ako aj partnerov, Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy a Slovenskej sporiteľne, chce SKCH túto myšlienku šíriť po celom Slovensku a zasiahnuť aj mladšiu vekovú kategóriu. Hoci nie každý z nás je rodičom, všetci sme boli niekedy dieťaťom, a preto sa vieme sami vžiť do nie vždy ľahkej situácie. 

Do zbierky sa dá prispieť aj finančne, na účet SK37 0900 0000 0001 7687 5345, variabilný symbol 2211.

Ďakujeme, že nám pomáhate pomáhať.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite