Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

10 dôvodov, prečo si kúpiť orbitrek - eliptický trenažér

.sponzorované .promotion

Sprístupnenie zážitku z posilňovne vo vašom domove môže byť cestou k rozhodnutiu cvičiť. Avšak s toľkými rôznymi typmi tréningových zariadení dostupných na súčasnom trhu, môže byť výber stroja, ktorý je pre vás vhodný, náročným zadaním.

10 dôvodov, prečo si kúpiť orbitrek - eliptický trenažér

jednou z možností, ktoré by ste mohli zvážiť je eliptický trenažér – orbitrek. Je to osvedčený domáci fitness favorit. Je univerzálny. Je alternatívou k behu s výhodami cross - tréningu. Eliptické trenažéry napodobňujú pohyb pri behu, ale bez nárazov. Je to obzvlášť prospešné, ak máte problémy s kolenami, alebo sa zotavujete z úrazu dolnej časti tela. Pohyblivé rukoväte a nastaviteľný odpor vám umožnia intenzívny celotelový workout. Použitie rukovätí prináša do hornej časti tela zvýšenú aktiváciu a propriocepciu. Podobnosť pohybu s behom vám umožní udržiavať a dokonca budovať kardiovaskulárnu kondíciu počas zimy.

Pozrime sa na dôvody, prečo stoja eliptické trenažéry za zváženie, aby sme vám pomohli posúdiť, či je tou pravou súčasťou fitness vybavenia pre vás a vašu rodinu. 

Tu je top 10 dôvodov prečo si kúpiť eliptický trenažér:

1. Ideálny pre workout nováčikov

Jednoduchá povaha eliptických strojov ich robí menej zastrašujúcimi a užívateľsky príjemnými. Ak s cvičením začínate, orbitrek zvládnete bez nutnosti užívateľského manuálu. Ďalším dôvodom, prečo je orbitrek perfektný pre nováčikov je, že umožní kontrolovať intenzitu cvičenia a zvyšovať ju postupne.

2. Strata hmotnosti a zvýšená kondícia

Eliptické stroje sú ako stvorené na spaľovanie tukov vďaka ich dizajnu. Sú navrhnuté tak, aby uľahčili proces spaľovania tukov, vďaka prirodzenej afinite ku kardio tréningu.

Napriek tomu, že tréning s nízkym nárazom, ktorý eliptický systém poskytuje, vyzerá byť ľahký, je dostatočne silný na to, aby telo vyvinulo energiu na reálne zvýšenie kardiovaskulárnej aktivity.  25 minútovým cvičením denne, trikrát až štyrikrát týždenne, sa zvýši vaša výdrž aj kardio kapacita. Počas dňa sa budete cítiť aktívnejšie a koncentrovanejšie.

3. Získate  workout celého tela

Eliptický trenažér je skvelý na precvičenie celého tela, často sa nazýva aj „cross trenažér“ , pretože pracuje na všetkých hlavných svalových skupinách. Takže, ktoré svalové skupiny tela pracujú počas eliptického tréningu? Zapojí quadricepsy, gluteálne svaly, hamstringy, bicepsy a tricepsy, svaly hrudníka a chrbta. Tónuje celé vaše telo.

4. Minimálne riziko úrazu

Eliptické trenažéry ponúkajú možnosť "low-impact" cvičenia pričom ponúkajú benefity podobné behu. Bežnému užívateľovi to pomáha výrazne znížiť riziko poranenia alebo bolesti. Pre tých, ktorí majú už existujúce zranenia alebo problémy s členkami, kolenami alebo bedrami, eliptický trenažér ponúka životaschopné riešenie, ktoré umožní skvelý workout bez toho, aby sa stav zhoršil. V skutočnosti eliptické cvičenie je takmer identické s bežeckým pásom, ale pokiaľ ide o zdravotné prínosy, eliptické výrazne šetrí kĺby.

5. Je vhodný pre každú vekovú kategóriu

Eliptický trenažér je jednoduchý prístroj, na ktorom sa nehody a úrazy stávajú len vzácne. Svojich tínedžerov môžete nechať cvičiť bez toho, aby ste sa museli starať o ich monitorovanie. Starší ľudia, ktorí nemôžu používať iné komplexné posilňovacie stroje kvôli zdravotným problémom, ktoré prichádzajú so starobou, ho môžu používať rovnako bez obáv.

6. Zlepšuje rovnováhu  a mobilitu

Eliptický stroj zlepšuje rovnováhu a pohyblivosť. Pomáha postupne znova nadobudnúť pohyblivosť bedier, najmä po operácii ACL. Existujú nemocnice, ktoré z tohto dôvodu nabádajú k používaniu eliptických trenažérov. V závislosti od úrovne zranenia môžete ľahko nastaviť intenzitu cvičenia.

7. Simuluje mnoho rôznych typov pohybu

Eliptické trenažéry vám, v závislosti od modelu, umožnia napodobniť jogging, chôdzu, beh a stúpanie po schodoch na viacerých úrovniach odporu a intenzity. Môžete tiež sledovať svoju tepovú frekvenciu na monitorovanie rýchlosti a pokroku, pretože stroje majú bezdrôtové zariadenie na sledovanie srdečného rytmu. Najlepšie eliptické trenažéry prispôsobujú intenzitu cvičenia automaticky, v závislosti na tepovej frekvencii a vy cvičíte na úrovni, ktorá je komfortná.

8. Nezaberie veľa priestoru

Obávate sa, že váš byt je príliš malý na športové vybavenie? Niektoré eliptické trenažéry, sú navrhnuté tak, aby sa mohli jednoducho postaviť do rohu miestnosti, zatiaľ čo iné sa zmestia aj pod váš stôl, alebo posteľ.

9. Cvičí celá rodina

Vzhľadom k tomu, eliptické stroje ponúkajú nízkonárazové, ale predsa efektívne cvičenie, sú dobrou voľbou pre domácnosti, kde sa chcú viacerí dostať do formy. Od tínedžerov až po starších ľudí, stroj je možné prispôsobiť potrebám a intenzite cvičenia každého používateľa. Môžu ho bezpečne používať ľudia všetkých kondičných úrovní.

10.Údržba je jednoduchá a lacná

Chcete dosiahnuť rovnováhu medzi nákladmi a údržbou? Nehľadajte ďalej. S menej pohyblivými časťami a veľmi minimálnymi nárazovými pohybmi sa nemusíte obávať, že sa váš eliptický trenažér rýchlo rozpadne. U týchto strojov je dlhá životnosť zaručená.

Ešte predtým, ako si kúpite svoj prvý eliptický trenažér...zvážte svoje ciele a ciele iných potenciálnych "cvičencov" vo vašej domácnosti. Bežci budú ťažiť z nenárazového pohybu, starší užívatelia ocenia plynulosť a jednoduchosť pohybu.
  • nákup začnite online prieskumom, aby ste našli zariadenie, ktoré vás zaujíma. Zistite, ktoré značky sú najlepšie hodnotené prostredníctvom recenzií, testov a ďalších. Mali by ste navštíviť webové stránky výrobcov a dokonca aj ich stránky na Facebooku, aby ste zistili, kto používa ich vybavenie. Najlepšie značky často vyrábajú aj komerčné zariadenia, používané v telocvičniach a kluboch.
  • zistite si, kde si zvolené môžete zariadenie kúpiť. Väčšinu možno zakúpiť online prostredníctvom webových stránok výrobcov alebo iných nákupných stránok a prostredníctvom maloobchodných predajní. Kvalitnejšie vybavenie sa predáva prostredníctvom špecializovaných predajcov športového vybavenia, nie diskontných predajní.
  • premýšľajte o úrovni služieb, ktoré potrebujete. Najvyššia úroveň služieb bude poskytovaná od špecializovaného predajcu fitness zariadení. Nakupovanie online je pravdepodobne  lacnejšie, ale budete musieť urobiť rozsiahlejší výskum o zvolenom produkte. Často si musíte zostaviť zariadenie sami - aj keď sa to líši v závislosti od predajcov.
  • autorizovaní, špecializovaní predajcovia  fitness zariadení - urobte si zoznam miestnych predajcov, ktorí sa špecializujú na fitness vybavenie a značiek, ktoré predávajú. Mnohí predávajú výlučne len určité značky. To je dôvod, prečo je dôležité urobiť výskum v predstihu. Špecializovaní predajcovia fitness budú mať pravdepodobne erudovanejších pracovníkov, kvalitnejšie vybavenie a budú schopní zostaviť a servisovať váš produkt efektívnejšie. Niektorí ponúkajú aj rôzne možnosti financovania. Niekedy spolupracujú s osobnými trénermi, aby vám pomohli naštartovať váš cvičebný program.
  • vyskúšajte zariadenie. Ak sa rozhodnete kúpiť orbitrek online, skúste nájsť spôsob, ako ho otestovať prostredníctvom priateľa, posilňovne, kúpeľov alebo hotela. Najlepší výrobcovia často predávajú komerčné produkty, takže môžete získať dojem z ich vybavenia niekde inde.
  • ak ho budete kupovať v obchode, buďte pripravení otestovať zariadenie spôsobom, ktorým ho budete používať. Takmer akékoľvek zariadenie sa bude na pocit zdať adekvátne, ak ho budete testovať 5 minút. Až vtedy, keď ho preskúšate pomocou rôznych programov, alebo pohybov vpred aj vzad, začnete si všímať veľké rozdiely v kvalite a komforte.
  • Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
    .diskusia | Zobraziť
    .posledné
    .neprehliadnite