Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Tri dôvody, prečo mať vzťah vo vyššom veku

.sponzorované .promotion

Časy sa menia a všetko okolo nás napreduje. Avšak, aj napriek tomu, elixír večnej mladosti ešte nik nevynašiel.

Tri dôvody, prečo mať vzťah vo vyššom veku

to ale neznamená, že právo na osobné šťastie a lásku vám bude s pribúdajúcim vekom odopreté. Práve v zrelom veku, si človek uvedomuje pravú podstatu  a hodnoty celého života a snaží sa k tomu celému adekvátne aj pristupovať. Nebyť sám je jedna z najdôležitejších vecí a potrieb, ktoré v tomto období dospelé osoby riešia. A existuje niekoľko spôsobov, ako to môžete jednoducho zmeniť k lepšiemu. 

Rozvod, tragická strata blízkeho človeka - každý z nás má svoju vlastnú históriu osamelosti, ale byť jej hrdinom do konca života nie je vôbec potrebné. A už vôbec nie, ak máte od nás odporučenie na dobrú zoznamku pre seniorov. 

Vyšší vek nie je predsa dôvodom na samotu a plač. Práve naopak, je nutné z vašej strany prejaviť záujem o poznanie nových vecí, ktoré vám každý jeden deň život prináša a prinesie. „Dnes žite, akoby nemalo prísť zajtra. Zajtra žite, akoby nebolo dneška.“ (Stuart a Linda MacFarlanovci) 

Popri tejto snahe sa snažte si vo svojom okolí nájsť priateľov a známych, s ktorými to bude všetko oveľa jednoduchšie. Ak však nie ste o tom ešte celkom presvedčení, máme pre vašu snahu urobiť to správne rozhodnutie tri dobré dôvody.

Tri dôvody, prečo stojí za to bojovať s osamelosťou, keď máte viac ako 50 alebo 60

Po prvé, človek je tvor spoločenský, a preto pre svoje pohodlie potrebuje nepretržitú komunikáciu a podporu. Nájsť si ale spriaznenú dušu nebolo vždy jednoduché, čo už dne samozrejme neplatí. Okrem klasickej formy zoznamovania a nadväzovania kontaktov je tu predsa aj internet a na ňom mnohé zoznamky. Výber tej správnej si z obrovského množstva zjednodušíte, ak kliknete na topky.Singles.

Pohodlné, príjemné a pre niekoho možno aj rýchle zoznamovanie pre všetkých bez rozdielu veku, pohlavia a záujmov. 

Po druhé, vo vyššom veku získavajú pocity ako láska, nežnosť, dôvera a úcta osobitnú chuť a charakter či zvláštnu silu. Bohaté životné skúsenosti sú pevným základom. Staršie ženy nepotrebujú sponzorov, muži zasa - milenky. Partner začína byť pre nich oceňovaná osobnosť. 

A po tretie, osamelosť má škodlivý vplyv na zdravie, ktoré býva v tomto veku ohrozené dvojnásobne. Riziká kardiovaskulárnych ochorení, chorôb gastrointestinálneho traktu a, čo je najdôležitejšie, duševných ochorení sa na úrodnej pôde sociálnej izolácie rýchlo rozvíjajú. 

Nebojte sa zoznamky

Ak to chcete zmeniť a čo najskôr vyriešiť, mali by ste dať na svoj inštinkt a zahodiť strach a obavy? Nebojte sa internetovej zoznamky a zamierte na fórum, ktoré vám rozšíri zoznam vašich kontaktov. Priateľov a blízkych osôb nie je predsa nikdy dosť. Zároveň tak vyriešite množstvo problémov súvisiacich s nepríjemnou samotou a za pokus to predsa stojí!

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite