Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Koho bude voliť Rybníček, Palko, Vašečka či Slavkovský?

.sponzorované .promotion

Už o týždeň máme voľby do Európskeho parlamentu. Koho budú voliť známe osobnosti spoločenského a politického života?

Koho bude voliť Rybníček, Palko, Vašečka či Slavkovský?

richard Rybníček, primátor Trenčína:

Všade teraz počúvame rôzne výzvy od rôznych ústavných činiteľov a ľudí, aby sa do politiky zapájali mladí ľudia, ktorí v podstate nemajú síce veľa skúseností. Ale zato sú entuziastickí a sú čistí a chcú robiť.

Jedným z takých ľudí je Lukáš Ronec, poslanec mestského zastupiteľstva v Trenčíne. Človek, s ktorým mám vynikajúce skúsenosti, s ktorými už dlhodobo a roky riadime mesto - myslím si, že úspešné mesto, máme za sebou úspešné projekty. 

Lukáš častokrát preukázal, že je odvážny, že vie argumentovať, a že má silu zabojovať aj za ťažké rozhodnutia, za ktorými si potom stojí. Výsledkom je, že spolu dnes robíme politiku v meste a myslím, že máme aj výsledky, tak z toho mám radosť.

Lukáš sa rozhodol, že bude kandidovať do Európskeho parlamentu za Kresťanskú úniu. Myslím si, že je to človek, ktorého treba podporiť. Ja osobne ho určite zakrúžkujem, takže Lukáš Ronec má môj hlas. 

 

vladimír Palko, bývalý minister vnútra:

Blížia sa voľby do Európskeho parlamentu a niektorí priatelia sa ma pýtajú, že koho budem voliť, prípadne či budem dávať nejaké odporúčania. Nuž, odporúčania dávať sa nechystám, pretože si myslím, že každý sa chce rozhodnúť zodpovedne sám. Ale veľmi rád poviem, koho budem voliť ja osobne, pre koho som sa rozhodol.

Na Slovensku máme už dneska tri strany s tým kresťanským „K-čkom“ v názve. Asi by sa patrilo, aby som volil niektorú z nich. Ale povedal som si, že nie je dobrá metóda rozhodovať sa, že ktorú z týchto troch strán, ale lepšia metóda je spýtať sa sám seba, že ktorú konkrétnu osobu, kandidáta alebo kandidátku podporím.

A keď som sa pozrel na menoslovy týchto kandidátov, tak zistil som, že môžem sa rozhodnúť veľmi rýchlo a jednoznačne. Budem voliť Annu Záborskú. Anna Záborská kandiduje na listine strany, ktorá sa volá Kresťanská únia (č. 28). Ale to nie je to podstatné. Prečo budem voliť Annu Záborskú?

Anna Záborská pôsobí už dlhé roky ako poslankyňa Európskeho parlamentu a je v tejto funkcii dobre overená a spoľahlivá poslankyňa. Vždy držala tie línie kresťanskej politiky, autentickej kresťanskej politiky, pro-life, podpora tradičnej rodiny.. Nikdy sa nedopustila nijakého zlyhania, získala si vážnosť medzi svojimi kolegami a stala sa známou v Európe. Je to teda úspešná europoslankyňa.  A preto ju budem voliť, pretože je overená.

Nebol to ľahký zápas, ktorého sa zúčastňovala celé tie roky. Pretože v prostredí, kde kresťanstvo nemajú príliš v láske, bojovala za kresťanskú Európu. A zato jej patrí úcta a vďaka. A preto ju budem voliť. 

V poslednom čase sme boli svedkami toho, ako bola spochybňovaná vo svojej pozícii. Je to trošku prekvapujúce, pretože o nej napríklad nemožno povedať, že by sa nejako podieľala na tom úpadku slovenskej kresťanskej demokracie, ktorého sme boli svedkami za posledné roky. Vôbec nie. 

Zatiaľ čo niektorí politici, ktorí narobili v slovenskej kresťanskej demokracii riadnu „paseku“, tak tí sa na tých kandidátnych listinách nachádzajú. Nuž, nie je to spravodlivé a nie je to v súlade s pravdou. A pre mňa je to ďalší dôvod, prečo budem voliť Annu Záborskú. 

 

dávid Slavkovský, poslanec mesta Sliač, projekt Godzone:

Ja budem voliť Lukáša Ronca a Petra Broza na kandidátke Kresťanskej únie. Obaja sú reprezentanti mojej generácie, ktorá sa snaží pracovať na lepšom živote na Slovensku a v Európe 21.storočia. Lukáš je šikovný podnikateľ a komunálny politik, Peter sa vypracoval na odborníka na zahraničnú politiku a Európskú úniu. Určite by sa v Európskom parlamente nestratili, preto majú môj hlas.

richard Vašečka, poslanec NRSR:

Branislav Škripek vstúpil do politiky v roku 2012 s prívlastkom „evanjelizátor“. Mnohí boli zvedaví, či sa osvedčí aj ako politik. V roku 2014 úspešne kandidoval do europarlamentu. Prekrúžkoval sa ako jediný zo štvrtého miesta na kandidátke, pričom dostal o 50% viac hlasov ako v predchádzajúcich parlamentných voľbách s oveľa vyššou účasťou. Dosiahol širokú medzinárodnú akceptáciu, keď sa v roku 2016 stal dočasným a v roku 2017 riadnym predsedom európskej strany s názvom Európske kresťanské politické hnutie (ECPM).

V roku 2019 bol dokonca renomovanou medzinárodnou organizáciou Votewatch ohodnotený ako najvplyvnejší slovenský europoslanec. Na európskej pôde sa stal vplyvným politikom a zároveň neprestal byť evanjelizátorom. Preto ho spolu s Annou Záborskou budem s radosťou voliť na kandidátke Kresťanskej únie.

Kompletnú kandidátku Kresťanskej únie nájdete tu: https://krestanskaunia.sk

Objednávateľ: Kresťanská únia, Zámocká 30, Bratislava, IČO: 31794319

Dodávateľ: W PRESS a.s., Partizánska 2 811 03 Bratislava Slovensko, IČO: 35 907 266

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite