Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Momenty, na ktoré sa nezabúda

.sponzorované .promotion

Hokej je spolu s futbalom, basketbalom a kriketom jednou z najpopulárnejších športových hier na celom svete, no zo zrejmých dôvodov je najobľúbenejší najmä v severských krajinách s chladnou klímou, ktorých tímy patria medzi najsilnejšie na svete.

Momenty, na ktoré sa nezabúda

a ich stretnutie sa odohrá o niekoľko týždňov práve v našej krajine, takže okrem tipovania najlepších zápasov sa môžete do tejto atmosféry a hokejového ošiaľu naplno ponoriť bez nutnosti ďalekého cestovania. 

Je to ale ešte niekoľko dní, ktoré si môžete spestriť zaujímavými informáciami zo sveta hokeja, o ktorých ste možno ani netušili. 

od dreveného puku k slávnym trofejam

Vedeli ste, že úplne prvá hra v hokeji sa konala 3. marca 1875 v Montreale v Kanade? Alebo to, že až do roku 1904 sa bežný hokejový tím skladal z 9 ľudí? Dnešný puk sa začal používať až neskôr. Prvé štyri roky bol vyrábaný iba z dreva a ako štvorcový. Pôvodne vytvorený z gumovej lopty, ktorej bola zrezaná horná a spodná časť a položená na drevenú podložku. 

viac ako 70 % hokejistov stráca zuby

Podľa štatistík, len jeden hráč zo 4 na ľade nikdy nestratil zub. Ale asi 75 % hokejistov o ne väčšinou prišlo práve na hokejovom štadióne. Milujete online tipovanie? Tak si tipnite, koľko vody potrebujeme na vytvorenie bežného hokejového ihriska? Je to zhruba 30 až 60 ton vody, pre vytvorenie štandardnej hrúbky ľadu od 7,5 do 10 cm. 

najhodnotnejší hráč NHL

Priemerný profesionálny hráč stráca za jeden hokejový zápas 2,5 až 4 kg telesnej hmotnosti. Rovnako zaujímavé je aj to, že aj keď sú Kanaďania zakladateľmi hokeja, Svetový pohár sa v Kanade konal až v roku 2008. Manon Reom bola zasa prvá žena, ktorá hrala v NHL pre mužskú ligu  v rokoch 1992-1997.

Vo veku 19 rokov v sezóne 1979 - 80 sa Wayne Gretzky stal najmladším hokejistom v histórii NHL. Rovnako ako najmladší hráč bol uznaný aj ako „najhodnotnejší hráč ligy“. 

Toho svojho najväčšieho favorita a tím si ale pri pohodlnom tipovaní zápasov MS v hokeji určite nájdete aj vy, pretože už o pár týždňov sa konajú u nás 83. Majstrovstvá Sveta v ľadovom hokeji, tak si nenechajte utiecť ani jedno dôležité stretnutie a zabavte sa. Možno budete naň o niekoľko rokov rovnako dobre spomínať ako my, keď sme si pripomenuli tie najzaujímavejšie momenty a udalosti z hokejovej histórie.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite