Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V klube najlepších

.michal Magušin .promotion

Značka úspešných mužov dosiahla medzinárodné prestížne ocenenie. Marco Mirelli vstúpila do klubu 18 najlepších výrobcov košieľ na mieru na svete.

V klube najlepších MARCO MIRELLI Marco Mirelli patrí medzi 18 najlepších výrobcov košieľ na mieru na svete. Vďaka oceneniu má táto značka úspešných mužov privilégium ušiť päť košieľ na mieru z limitovanej kolekcie tkanín z egyptskej bavlny s lemovaním Thomas Mason.

najväčší európsky producent najkvalitnejších a najluxusnejších košeľových materiálov na svete Cotonificio Albini zaradil po rokoch vzájomnej spolupráce Marco Mirelli medzi 18 najlepších výrobcov košieľ na mieru na svete. „Toto nevymyslíte. Mohol by som písať, robiť rozhovory, všade hovoriť, že v tom, čo robíme, že sme najlepší, že sme svetový level a aj tak by tomu nemusel nikto veriť. Ľudia si môžu pomyslieť, že je to len moje videnie veci a že to môže povedať o sebe každý. Ale toto už nemôže povedať o sebe každý. Toto môže povedať o sebe len 18 výrobcov košieľ na mieru na svete. To, že patríme k najlepším na svete, je teraz čierne na bielom,“ komentoval exkluzívne ocenenie Marek Liso, riaditeľ spoločnosti Marco Mirelli. „Táto pocta však nepatrí len nám, ale v prvom rade našim klientom. Aj týmto spôsobom sa im chceme poďakovať za dôveru, ktorú prejavili Marco Mirelli, pretože len vďaka nim sme sa mohli neustále rozvíjať a zdokonaľovať procesy, produkty a služby, a to až do bodu, keď sme boli oficiálne prizvaní do klubu najlepších,“ doplnil Marek Liso.

limitovaná kolekcia ICONS 

Marco Mirelli má privilégium „vdýchnuť život“ limitovanej kolekcii značky Thomas Mason, nazvanej ICONS. Do tejto kolekcie bolo z archívu Thomas Mason vybraných päť prúžkovaných vzorov tkanín, pričom každá látka bola vyrobená v limitovanej metráži 200 metrov. Každý z 18 vybraných prestížnych výrobcov košieľ na mieru dostal k dispozícii len 10 metrov z každej látky, z ktorej môže byť ušitých na mieru maximálne päť košieľ. Všetky látky sú v utkané v kvalite Langham, husto tkaného dvojvrstvového popelínu z extra dlhého bavlneného vlákna egyptskej bavlny, doplnené lemovaním Thomas Mason.

Kolekcia ICONS je nadčasovou kolekciou limitovaného množstva tkanín, v ktorej ožíva originálny britský „look“ z archívu vzorov Thomas Mason – pokladu pozostávajúceho z viac ako 700 zväzkov. Späť do života prináša najmä vzory, ktoré sa stali kultovým symbolom Jermyn Street v 60. rokoch 20. storočia. Práve na londýnskej Jermyn Street sa už niekoľko storočí koncentrujú predajcovia módy pre džentlmenov, ktorí formujú medzinárodné trendy. Spolu so slávnou Savile Row patrí táto ulica medzi najvýznamnejšie svetové centrá pánskej elegancie. 

cotonificio Albini

Talianska firma Cotonificio Albini, založená v roku 1876, je najväčší európsky producent najkvalitnejších a najluxusnejších bavlnených materiálov na svete, určených na košele. Materiály svojej produkcie distribuuje Cotonificio Albini do viac ako 80 krajín sveta mnohým veľkovýrobcom košieľ, ako aj tisíckam výrobcov šijúcich košele na mieru.

Od roku 1992 je vo vlastníctve rodiny Albini aj najstaršia a najslávnejšia značka pre jemné košeľoviny na svete Thomas Mason, rešpektovaná tými najlepšími výrobcami košeľovín po celom svete. Albini zachováva tradíciu tejto značky postavenú na tých najkvalitnejších bavlnených vláknach na svete a na tradičnom anglickom dizajne s nádychom istej diskrétnej výstrednosti. Do rodiny Albini patrí aj značka D&J Anderson, ktorá je synonymom najvyššieho luxusu v košeľových materiáloch, vyrobených zo slávnej bavlny označenej Giza 45. Všetky tri značky v portfóliu Albini ponúka Image House for Men Marco Mirelli v špeciálnych programoch určených na šitie na mieru: Albini SU MISURA, Thomas Mason BESPOKE a D&J Anderson BESPOKE.

thomas Mason

Thomas Mason je nesporne najstaršou a pravdepodobne najslávnejšou ochrannou známkou pre jemné košeľoviny na svete. Sir Thomas Mason založil svoju tkáčovňu v roku 1796, v čase vrcholiacej priemyselnej revolúcie v Pennine Hills, v blízkosti Nelson Lancashire, kde má ešte aj dnes svoju malú divíziu. Od roku 1992 je značka vo vlastníctve talianskej rodiny Albini. Dnes je to už piata generácia tejto podnikateľskej rodiny, ktorá veľmi úzkostlivo stráži hodnotu značky Thomas Mason a dohliada na to, aby bol každý materiál vyrobený v súlade s tradičnými postupmi tohto anglického výrobcu textílií. 

giza 45 a Giza 87

Na výrobu najkvalitnejších košeľových tkanín pod značkou Thomas Mason a D&J Anderson určených na košele na mieru používa Albini práve veľmi rešpektovanú egyptskú bavlnu Giza 45 a Giza 87. Práve vďaka výnimočným klimatickým podmienkam a úrodnej pôde pozdĺž Nílu a okolo jeho delty vznikla táto najjemnejšia bavlna na svete. Tieto obzvlášť dlhé bavlnené vlákna patria na svete k najcennejším a skutočne exkluzívnym  bavlneným vláknam, ktoré tvoria len malé percento z celkovej ročnej produkcie bavlny v Egypte. Egypt je v súčasnej dobe najväčším svetovým výrobcom dlhých a veľmi dlhých vlákien bavlny, ktoré sú základom všetkých tkanín so značkou Thomas Mason. Giza 45 je kráľovnou medzi bavlnami. Vďaka  svojej  dĺžke (36 mm) stojí na čele všetkých egyptských  bavlnených vlákien a práve z nej vznikajú tie najlepšie a najjemnejšie košeľové tkaniny. Giza 87 je zas bavlna s najvyšším stupňom lesku, čo je záruka veľmi zreteľnej belosti  tkaniny. Aj napriek častému praniu sa zvyšuje jej mäkkosť, pričom je zachovaný jej pôvodný jas. Thomas Mason sa rozhodol z tejto bavlny realizovať kolekciu brilantne bielych košeľových materiálov, ktoré poskytujú mužom pri ich nosení skutočne nezabudnuteľný pocit.

spoločnosť najlepších

Medzi 18 najlepších výrobcov košieľ na mieru patria nasledovní výrobcovia. Anto (Los Angeles, Kalifornia, USA), Ascot Chang (Hongkong, Čína), Atelier Fasan (Berlín, Nemecko), Camisería Burgos (Madrid, Španielsko), Crane Brothers (Auckland, Nový Zéland), Daniel Levy (Paríž, Francúzsko), Della Sorte (Rím, Taliansko), Hamilton Shirts (Houston, Texas, USA), Isetan Mitsukoshi (Tokio, Japonsko), La Chemise Blanc (Barcelona, Španielsko), Lala Duly (Bangkok, Thajsko), MARCO MIRELLI (Bratislava, Slovensko), Ravizza (Miláno, Taliansko), Rossi (Singapur), Rubinacci (Neapol, Taliansko), Simone Abbarchi (Florencia, Taliansko), Turnbull & Asser (Londýn, Veľká Británia), Venturini (Viedeň, Rakúsko).

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite