Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fotky, z ktorých zamrazí. Čo na to poisťovňa?

.sponzorované .promotion

Stopuje Smrtka pri ceste a dlho nič nejde, až zastaví staré ojazdené auto. "Tak kam to bude, teta?" Pýta sa vodiča. "Ale, idem len kúsok, tamto do tej zákruty."

Fotky, z ktorých zamrazí. Čo na to poisťovňa?

obohraná pesnička: Staré auto a havarijné poistenie

Kým povinné zmluvné poistenie (poistenie zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou vozidla) je zo zákona nutné, havarijné poistenie mať uzatvorené nemusíte.

Havarijné poistenie kryje škody na vašom vozidle spôsobené odcudzením, vandalizmom, živlami, či nehodou a pretože poistné nie je zadarmo, neoplatilo sa až donedávna uzatvárať ho k starším ojazdeným automobilom, ktorých obstarávacia cena sa pohybovala v rádoch stoviek eur.

Náš čitateľ Peter, ktorý nám poslal do redakcie uvedenú fotografiu, uvažoval rovnako: "Šoférujem od svojich osemnástich, tento rok to bude 15 rokov. Vystriedal som za tú dobu už najmenej 7 áut a nikdy som nemal väčšiu nehodu. Keby som spočítal, čo som za tie roky nasypal do havarijného poistenia, bola by za to ešte jedno slušné ojazdené auto, " smeje sa. "Takže keď som si minulý mesiac kúpil túto Vectru, havarijné poistenie som k nej najskôr nechcel."

Sledujete ponuky poisťovní?

Ako sa ale trh neustále premieňa, objavujú sa poslednou dobou ponuky niektorých poisťovní na výhodné havarijné poistenie starších automobilov.

"Nie je v ľudských silách udržať si prehľad o všetkom, čo aktuálne poisťovne ponúkajú," hovorí Peter. "Ponuka sa stále mení a behať od pobočky k pobočke ... Proste na to nemám čas. Ale upozornil ma kamarát na stránky klik.sk, kde je porovnávač poistenia. Tam zadáte potrebné parametre a porovnávač vám sám nájde to najvýhodnejšie. Obratom ho môžete dojednať. "

Zázrakom živý, ale auto do šrotu

Nad fotografiami Petrovho auta asi každého napadne ako dopadol vodič? Peter krčí ramenami: "Keď vám poviem, že si nič nepamätám, budete mi veriť?" Veríme. Zrejme mikrospánok.

"Išiel som po nočnej na chalupu do Kamenice. Jazdím tam už roky, cestu poznám ako svoje topánky. A unavený som sa necítil. Prebral som sa až po náraze medzi brezami, ako zázrakom živý a zdravý. " Peter sa smeje, ale v tej chvíli to asi sranda nebola?

"Nebola. Mal som strach, že som niekoho zrazil, to sa našťastie nepotvrdilo. Sám som bol len v šoku. Akonáhle som sa spamätal, zavolal som políciu. Keď videli ten vrak, gratulovali mi, že som prežil. "

S protokolom od polície a dokladmi od vozidla šiel Peter o týždeň do poisťovne, kde mu vyplatili  takmer plnú cenu obstarávacej hodnoty auta.

Petrova záverečná rada znie: "Na poistenie nikdy nerezignujte, prinajmenšom sa aspoň pozrite na porovnávač klik.sk, ako sa pohybujú ceny poistiek. Väčšinou budete príjemne prekvapení.

A mimochodom - ten úvodný vtip nemám rád. "

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite