Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sušička prádla je spotrebič, ktorý by vám doma nemal chýbať

.sponzorované .promotion

Kedysi bola sušička na prádlo právom považovaná za neúsporný spotrebič, za ktorý ste navyše pri nadobudnutí museli vydať väčší obnos peňazí. Technologický pokrok ju však v poslednom čase priblížil domácnostiam, kde sa z nich stáva doslova hit.

Sušička prádla  je spotrebič, ktorý by vám doma nemal chýbať

súčasná moderná sušička nie je drahá a jej prevádzka je úsporná. Môže za to predovšetkým pokroková technológia sušenia.

Prvými typy boli veľké kondenzačn sušičky, keď sa kondenzát odvádzal úplne mimo obytné priestory. Nasledovali kondenzačné sušičky s vykurovacím telesom, ktoré mali veľkú spotrebu elektrickej energie, až pokrok dospel do súčasného stavu, keď sú ponúkané kondenzačné sušičky s tepelným čerpadlom.

Táto technológia ohrevu vzduchu je veľmi účinná, úsporná, takže aj energeticky najmenej náročná. Nazbieraný kondenzát sa zachytáva do zbernej nádoby, odkiaľ ho po sušení jednoducho vylejete do odpadu a pokiaľ ani tento systém pre vás nie je dostatočne komfortný, možno u väčšiny odvod kondenzátu jednoducho vyriešiť priamym napojením na odpad.

kondenzačná sušička do každej domácnosti

Ako ste už mohli vo svojom okolí vidieť, alebo počuť od vašich známych, sušička sa pomaly stáva rovnakou súčasťou vybavenia ako automatická práčka. Odpadá pri nej starosť, kam s mokrou bielizňou, ktorá je ešte výraznejšia v zimných mesiacoch, keď je sušenie bielizne vonku takmer nemožné. Odpadá tiež zvýšená vlhkosť v byte, ktorá môže prispievať k tvorbe plesniam a ďalším nepríjemných javom.

Ušetrí vám hromadu času, ktorý tak môžete venovať zaujímavejším činnostiam, než je vešanie bielizne, skladanie bielizne alebo žehlenie. Zo sušičky vyberiete väčšinu oblečenia v stave, keď ho môžete rovno skladať do komínčekov v skrini. Hádam jediné, čo sa musí žehliť, sú košele, blúzky a podobne. Sušička však napriek tomu  nie je spásou z nebies, prvé cykly sa s ňou budete zoznamovať a spoznávať, ktoré programy sú vhodné na rôzne vaše odevy.

obľúbená u majiteľov domácich miláčikov

Okrem krásne nadýchaného prádla vie ešte ďalšie skvelé veci, ako je odstraňovanie rôznych uzlíkov a hrčiek z oblečenia, vlasov a najmä  chlpov. Iste ste už niekedy na niekom všimli sveter obalený mačacími alebo psími chlpmi, ktorým sa pri spolužití so zvieratami doma jednoducho nevyhnete. Sušička bielizne si však s tým hravo poradí, z oblečenia chlpy odstráni, a vám tak odpadá ďalšia starosť. Potešujúce je aj spomínané odstránenie hrčiek, ktoré ste napríklad doteraz prácne riešili pomôckou na odstraňovanie uzlíkov z  oblečenia.

pokročilé funkcie a zdravie v hlavnej úlohe

Vďaka veľkej ponuke programov, ktoré v najlepších sušičkách  prádla nájdeme, neexistuje veľa materiálov, s ktorými by si sušička neporadila. Zvláda aj veľmi jemné materiály, ako sú napríklad bavlna, kašmír, alebo hodváb. Ak ste počuli o tom, že sa bielizeň v sušičke zráža, buďte si istí, že aj to je pri moderných modeloch minulosť.

Veľmi obľúbená je ďalej parná funkcia, ktorá funguje dezinfekčne a oblečenie zbavuje alergénov – pre alergikov funkcia ako stvorená. Para navyše oblečenie zjemní a vy ho tak z bubna vyberiete neotlačené, čo napomáha striedavé otáčanie bubna na jednu a druhú stranu.

 Nesmieme zabúdať ani na inteligentné senzory, ktoré sú dnes pri väčšine modelov samozrejmosťou a do veľkej miery automaticky riadia proces sušenia tak, aby bol čo najrýchlejší, úsporný, efektívny a aby nedošlo k poškodeniu bielizne, ako sa stávalo voľakedy.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite