Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Založenie S.R.O. online za 10 minút

.sponzorované .promotion

Chystáte sa registrovať spoločnosť s ručením obmedzeným? Vedeli ste, že založenie s.r.o. je možné aj kompletne online cez internet a to aj bez elektronického občianskeho preukazu a bez akýchkoľvek starostí s administratívou?

Založenie S.R.O. online za 10 minút sita

štátny web slovensko.sk je komplikovaný a nie pre každého

Registrácia právnickej osoby je jednou zo služieb, ktorú ponúka aj štátny web slovensko.sk. Nevýhodou tejto štátom ponúkanej elektronickej služby je, že je nevyhnutné splniť viacero predpokladov:

  1. základnou podmienkou je elektronický občiansky preukaz (tzv. eID)
  2. na občianskom preukaze (eID) musíte mať nahratý kvalifikovaný elektronický podpis, ktorý sa nevydáva automaticky k eID, ale musíte o neho požiadať osobitne
  3. musíte si nainštalovať softvér na ovládanie eID a ďalšie súvisiace aplikácie a ovládače
  4. zakladateľské dokumenty si musíte vypracovať úplne sami, alebo zaplatiť si právnika, nakoľko dokumenty vám štát neposkytne
  5. musíte si naštudovať, aký je postup pri registrácii právnickej osoby a aké podania musíte urobiť na príslušné úrady v elektronickej podobe (v závislosti od konkrétneho prípadu je nutné urobiť podanie na dva až štyri úrady) 
  6. musíte vypracovať bezchybný návrh na zápis na obchodný register a priložiť správne všetky prílohy, pričom aj najmenšia chyba môže spôsobiť odmietnutie zápisu do obchodného registra, čo by znamenalo predĺženie celého procesu, v horšom prípade aj prepadnutie súdneho poplatku

Všetko vyššie uvedené vás bude stáť kopec času s neistým výsledkom.

jednoduché riešenie založenia spoločnosti online za 10 minút

Namiesto webu slovensko.sk môžete využiť aj službu na založenie s.r.o. od portálu SroOnline. Pri zakladaní firmy online cez SroOnline.sk viete registrovať novú firmu úplne jednoducho za 10 minút a pri tom:

  • nemusíte mať elektronický občiansky preukaz ani kvalifikovaný elektronický podpis (ak ho máte, môže to byť výhodou, ale nie je to podmienkou)
  • nemusíte si sami pracne vytvárať zakladateľské dokumenty
  • nemusíte študovať, ako postupovať na úradoch pri registrácii právnickej osoby
  • všetky údaje zadáte cez internet na jednom mieste v intuitívnom užívateľskom prostredí
  • s registráciou spoločnosti s ručením obmedzeným nebudete mať žiadne starosti

ako prebieha zakladanie s.r.o. cez web SroOnline?

Celé zakladanie spoločnosti prebieha online v piatich krokoch a zaberie len pár minút. Na úvod zadáte obchodné meno a svoje kontaktné údaje. Portál automaticky overí dostupnosť obchodného mena.

virtuálne sídlo alebo vlastná adresa?

V druhom kroku zadáte údaje na sídlo spoločnosti. Na výber máte buď vlastnú adresu, alebo virtuálne sídlo poskytnuté portálom. Ak sa rozhodnete pre virtuálne-registračné sídlo, vybrať si môžete z adries v troch mestách: Bratislava, Košice, Žilina. Registračná adresa sídla stojí 19 eur a minimálna objednávka je na 6 mesiacov.

ako je to so základným imaním 5000 eur?

V treťom kroku vyplníte základné imanie a údaje na spoločníka a konateľa. Základné imanie pre s.r.o. je stále minimálne vo výške 5000 eur, ale nemusíte sa báť. Preukazovanie základného imania prebieha len papierovo a založiť spoločnosť je možné aj bez výpisu z účtu. Postačuje len písomné vyhlásenie správcu vkladu, ktoré vám portál poskytne. Eseročku môže otvoriť aj jediná osoba, ktorá bude zároveň vo funkcíí spoločníka aj konateľa. Vtedy hovoríme o tzv. jednoosobovej spoločnosti.

pomôcka pri výbere predmetov podnikania-živnosti

Každá eseročka musí mať v obchodnom registri zapísané predmety podnikania. Ide o činnosti, v ktorých bude firma vykonávať podnikateľskú činnosť. Portál v kroku štyri užívateľovi pomôže vybrať si vhodné predmety podnikania na základe zadaného kľúčového slova. Napríklad, ak zadáte kľúčové slovo "maloobchod", vybehne vám oficiálny názov predmetu podnikania používaný pri založení živnosti pre maloobchodnú činnosť.

Po skontrolovaní zadaných údajov a uhradení platby vám portál vygeneruje a zašle zakladateľské dokumenty na podpis. Štát stále vyžaduje na dokumentoch úradné overenie podpisu, čo bude vaša jediná návšteva úradu. Ak máte elektronický podpis nemusíte ísť ani na notársky úrad. Kompletnú administratívu súvisiacu so vznikom vašej novej firmy už zabezpečia ľudia z SroOnline. Po približne 10-12 pracovných dňoch od doručenia podpísaných dokumentov máte firmu zapísanú v obchodnom registri a môžete začať podnikať.

cena a náklady za zakladanie firmy?

Celkové náklady na registráciu firmy cez SroOnline sú nižšie ako štandardný súdny poplatok do obchodného registra, ktorý je pri klasickom papierovom návrhu na zápis vo výške 300 eur. Konečná cena za služby zakladania spoločnosti s ručením obmedzeným cez SroOnline.sk je 249 eur vrátane súdneho poplatku a voľných predmetov podnikania- živností. Cenová úspora je najmä vďaka elektronickému konaniu, ktoré štát odmeňuje polovičným súdnym poplatkom. Na nezaplatenie je úspora času a nervov, ktoré získate zverením celého procesu do rúk profesionálov. Ako bonus k novej firme môžete v prípade záujmu získať „biznis bonusy“, ktoré poskytujú partneri portálu. Ide najmä o bezplatný účet v banke, logo pre vašu firmu, online faktúry a iné. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite