Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Najväčšia kávová udalosť roka

.sponzorované .promotion

Už po štvrtýkrát sa stretli všetci milovníci kávy na jednom mieste.

Najväčšia kávová udalosť roka

akreditované školiace stredisko pre baristov a nadšencov kávy, Academy of Coffee, zorganizovalo 4. ročník 1. Kávového plesu, ktorý sa uskutočnil 10. februára 2018 v priestoroch hotela Holiday Inn v Trnave. O 19.00 vypukol večer, ktorý aj vďaka kvalitnej káve od profesionálov nemal konca. 

Cieľom plesu je spájanie ľudí, krajín i generácii zo sveta kávy a mimo neho.

Dôkazom toho boli čestní hostia, farmári z Brazílie, Mexika, Salvádoru, Thajska, Malajzie i Nemecka. Tieto významné osobnosti prišli podporiť mladšiu generáciu junior baristov z baristickej súťaže študentov Stredných odborných škôl a Hotelových akadémii ,,SLOVAK BARISA CUP“, ktorej výhercovia sú každoročne oceňovaní práve na 1. Kávovom plese. Pestovatelia kávy im okrem hodnotných cien odovzdali najmä vedomosti a skúsenosti, ktoré následne mladé talenty využijú priamo na kávovníkovej plantáži v Brazílii. Ich pobyt na nej je totiž stále hlavnou výhrou spomínanej súťaže. 

najlepšími junior baristami za rok 2017 sa stali:

  1. Alexandra Michálková, Hotelová akadémia Žilina
  2. Šimon Petrík, Súkromná SOŠ Mladosť Prešov
  3. Zuzana Kubalová, Hotelová akdémia Žilina

Okrem farmárov im pravicou potriasol aj majiteľ nemeckého školiaceho strediska Coffee Consulate, Dr. Steffen Schwarz, župan Trnavského samosprávneho kraja Mgr. Jozef Viskupič a cofeológ, hostiteľ plesu, Oldřich Holiš. 

Nezabudnuteľnú atmosféru počas večera vytvárala hudobná skupina Starmania.  Nechýbalo jedlo s kávovým nádychom, pestrý program i rôzne zaujímavosti ako kávový bar so širokým sortimentom káv a jej príprav, cigarový bar s ochutnávkou exkluzívnych rumov, či ochutnávka vín, piva a miešaných drinkov, ktorých kvalita bola podčiarknutá prácou majstra sveta s jeho show počas celého večera. 

Brazílske tanečnice, bubny, i farebnosť výzdoby patrili k minulému ročníku, aj keď jemný vánok Brazílie bolo vďaka tanečniciam a bubeníkom cítiť aj počas tohtoročného plesu práve pri  vyhlasovaní víťazov ,,SLOVAK BARISTA CUP junior. Tento rok sme sa rozhodli ukázať naše slovenské ľudové bohatstvo, folklór. Postaral sa o to talentovaný spevák Lazaro. Celým večerom nás sprevádzal moderátor a herec Radoslav Kuric. O vyvrcholenie zábavy sa postaral Štefan Skrúcaný, ktorý bol hudobným prekvapením večera. 

Academy of Coffee je školiace stredisko, v ktorom nájdu odpovede profesionálni i začínajúci baristi, majitelia kaviarní, nadšenci kávy, jednoducho všetci, ktorí majú radi chutnú kávu a záleží im na kávovej kultúre Slovenska. Naše aktivity spolu s produktami, ktoré dovážame a spracovávame priamo od farmárov učarovali aj známym osobnostiam ako Jozef Golonka, Jaroslav Dóczy, Marián Chudovský, Karin Haydu, Oliver Andráši či Jozef Oklamčák. Aj tieto osobnosti nechýbali na najväčšej kávovej udalosti roka  - 4. ročníku 1. Kávového plesu.

Sme veľmi radi, že aj tento rok sa nám podarilo vyzbierať nie malú sumu, ktorú sme venovali tým, čo to naozaj potrebujú. Ďakujeme všetkým hosťom, ktorí svojou účasťou prispeli na pomoc detičkám OZ Iskierka a detského domova Pečeňady.

Pre tieto organizácie sme si okrem výťažku z tomboly pripravili aj malé sladké prekvapenie a to krásnu tortičku, ktorú pre nás upiekla pani Darina Javorková.

Spoločne sme zastavili čas a užili si chvíle pohody a zábavy. Veríme, že drobné darčeky, ktoré si organizátor pripravil pre každého hosťa, im budú pripomínať krásne chvíle strávené v kruhu svojich priateľov.  Veď o tom je káva, spája ľudí, generácie i krajiny. Tešíme sa na vás opäť o rok. 

Ďakujeme všetkým sponzorom 4.ročníka 1. Kávového plesu.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite