Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Black Friday 2017 Slovensko – deň, keď sa nakupujú darčeky

.sponzorované .promotion

Koncom novembra si ľudia začínajú uvedomovať, že je najvyšší čas začať riešiť nákup vianočných darčekov. Uvedomujú si to nielen zákazníci, ale aj predajcovia. V snahe prilákať čo najviac zákazníkov organizujú rôzne výpredaje a nákupné festivaly. Najväčším výpredajom je práve akcia Black Friday.

Black Friday 2017 Slovensko – deň, keď sa nakupujú darčeky sita

portál Topbyvanie.sk definuje Black Friday ako „nákupné šialenstvo, ktoré má korene v USA a prvýkrát sa konalo v roku 1952.“ TopBývanie označuje Čierny piatok ako začiatok vianočnej nákupnej sezóny. Tento rok pripadá Čierny piatok na 24. novembra. Tento dátum si preto poznačte do kalendára! Určite sa vám to oplatí.

reálne zľavy alebo umelé lákadlá

V USA sú počas akcie Black Friday také výpredaje, že ľudia čakajú ráno pred obchodnými domami, aby sa im ušlo čo najviac tovaru. Už viac než 60 rokov sa ľudia spoliehajú na to, že počas tohto dňa nakúpia všetko za zlomok pôvodnej ceny a za tento tovar sú ochotní doslova bojovať do posledných síl.

Zľavy 60 až 80% sa v USA bežne poskytujú na kompletný sortiment. U nás sú zľavy často len naoko.  Portál Spotrebiteľský Test pri minuloročnej akcií Black Friday zistil viacero pokusov o zavádzanie zákazníka falošnými zľavami. Niektoré internetové obchody dokonca zvýšili ceny vybraných tovarov a ponúkali ich spotrebiteľom ako tovar v akcii. Treba si na to dať pozor a nenechať sa oklamať. Našťastie pri nákupe cez internet majú zákazníci možnosť vrátiť tovar do 14 dní.

Najreálnejšie zľavy sú pri odevoch. Tam sa obchodná marža pohybuje v stovkách percent  a obchodníci dokážu poskytnúť obrovské zľavy bez toho, aby boli na predaji stratoví. Výpredaje značkových odevov patria zároveň k najobľúbenejším nielen na Slovensku.

podobných „sviatkov“ je viac

Black Friday nie je jediný nákupný sviatok, ktorý hrá na city zákazníkov. Veľmi podobným sviatkom je Cyber Monday. Tento nákupný sviatok je v prvý pondelok, ktorý nasleduje po čiernom piatku. Cieli na ľudí, ktorí nestihli využiť akciu Black Friday a sú pripravení nakupovať. Cyber monday je zameraný hlavne na elektroniku, malé a veľké spotrebiče.

Veľmi populárnou akciou je aj Deň dopravy zdarma, ktorú organizuje portál Heureka. Obchody, ktoré sa zapoja do tejto akcie, poskytujú zákazníkom v tento deň dopravu zadarmo. Stačí nakúpiť za určitú sumu a ušetriť. Nakupovať cez internet sa nakoniec vlastne aj oplatí, čo poviete?

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite