Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Knižné novinky, ktoré by ste si mali prečítať

.sponzorované .promotion

Máte na tento rok záväzok, že si prečítate aspoň jednu knihu? Gorila.sk pre vás vybrala šesť zaujímavých kníh, ktorými sa môžete inšpirovať.

Knižné novinky, ktoré by ste si mali prečítať Gorila.sk

Dievča vo vlaku - filmová obálka (Paula Hawkins)

Ak by ste si tento rok mali prečítať len jednu knihu, práve ste ju našli. Hawkinsovej románový debut pod vlastným menom je unikátny vďaka svojej nedôveryhodnej rozprávačke, ktorá má problém sa vysporiadať s vlastným životom, no nachádza v ňom nový zmysel po tom, čo nadobudne podozrenie, že sa nepriamo stala svedkom incidentu, ktorý možno mohol vyústiť až do tragických rozmerov. Alkoholizmus a domáce násilie pozvŕtané v napínavých zvratoch, pri ktorých si čitateľ nemôže byť až do konca istý, ktorej verzii udalostí sa dá veriť, vás udrží v napätí do poslednej stránky.

Vdova (Fiona Barton)

Elektrizujúci triler a zároveň debut spisovateľky Fiony Barton, ktorý sa stal hitom New York Times a jednou z najlepších kníh Amazonu za mesiac február, vás vezme do temných zákutí vzťahu manžela - vraha a jeho ženy. Príbeh, ktorého televízne práva sa predali takmer polroka pred samotným uvedením knihy do kníhkupectiev, vo svojej podstate hovorí o tom, že rovnako ako sa dokážeme nechať zavádzať inými, tak i my poľahky vieme zavádzať ostatných. Rekonštrukcia jedného zločinu a nemilosrdná štúdia manželstva, ktoré odolalo i tlaku verejnosti, napriek tomu, že manžel bol označený za pedofilného vraha, začne rozpletať po jeho smrti pavučinu tajomstiev, ktoré odhalia nejednu šokujúcu pravdu.

Vlastní spravedlnost (Camilla Läckberg)

Séria podozrivých umrtí poukazuje na potenciálneho sériového vraha, ktorý obrátil svoju pozornosť na mestečko Fjallbacka a jeho temné lesy, kde v minulosti bez stopy zmizli dve deti. Keď pri autonehode prichádza o život miestna žena, rýchlo sa ukáže, že to nebola náhoda. V jej krvi sa nájdu vysoké hodnoty alkoholu, hoci bola odjakživa abstinentkou. V meste sa v tom čase natáča reality show, ktorá tiež neostane bez obete. Tou je jedna z jej hviezd prezývaná Barbie. Pozornosť sa obracia na členov štábu. Môže byť vrah v ich radoch?

Sova (Bjork Samuel)

Keď sa v lese za Oslom nájde telo mŕtvej ženy, polícia rýchlo mieri na miesto činu, aby zabezpečila stopy. To, čo nájdu, ich ale riadne zaskočí. Telo obete je uložené do zvláštnej pózy a miesto činu pracne naaranžované do podoby sovieho hniezda a zbavené akýchkoľvek forenzných stôp. Vyšetrovanie tak zakrátko vyusti do slepej uličky. Detektívka Mia Krügerová mimo službu čaká na psychologický posudok, no jej šéf Holger Munch si práve nepotrpí na pravidlá a tak hnaný zúfalstvom z prípadu uviaznutého na mŕtvom bode dá Mii neoficiálnu ponuku, len aby ju pritiahol späť do služby.

Inferno - Peklo (Brown Dan)

Jedno treba Danovi Brownovi uznať - hoci nie je žiadny majster slova, vie rozpovedať dobrý príbeh, ktorý núti obracať stránky aj keď by už oči najradšej spali. Hoci sú jeho vyjadrovacie schopnosti dosť obmedzené, či lepšie povedané jednoduché, v Pekle formuluje zaujímavý problém blízkej budúcnosti - preľudnenosť planéty a jej neschopnosť poskytovať potrebné prírodné zdroje a uspokojovať všetky základné potreby ľudstva. Brown takisto vie, ako atraktívne robiť sprievodcu históriou, navštívenými miestami a umením. Hoci sa miestami faktograficky utne, bežnému čitateľovi to môže byť jedno.

Ohnivý muž (Joe Hill)

Keď svet zasiahne pandémia spontánnych sebavznietení, ktorá má potenciál položiť ľudstvo na kolená, sformuje sa skupina nepravdepodobných hrdinov na čele s enigmatickým Ohnivým mužom Johnom, ktorý sa naučil smrtiaci plameň ovládať. Hlavnou postavou je ale tehotná sestrička Harper, ktorá sa s manželom dohodla, že ak sa niektorý z nich nakazí spórou, ktorá je príčinou samovznietenia, ten druhý ho zbaví utrpenia. Keď jedného dňa na sebe Harper spozoruje príznaky, rozhodne sa z dohody vycúvať a svojho potomka priviesť na svet pred vlastným nevyhnutným spopolnením. V meste sa ale začínajú objavovať samozvané kremačné jednotky, ktoré chcú pandémiu zastaviť v duchu hesla klin sa klinom vybíja.

Knihy si môžete zakúpiť na www.gorila.sk

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite